icon
Logo

Douane en NVWA verbeteren proces importcontroles voor veterinair

In het kort:

Het verwerken van importaangiften voor dieren en dierlijke producten gaat vanaf 21 juni 2021 beter en sneller. Dit komt door de inzet van slimme automatisering door de NVWA en Douane. Hierdoor behaal je tijdswinst bij het importeren van veterinaire goederen. 

Samenwerking NVWA en Douane bij importcontroles

Er komt veel kijken bij het importeren van goederen naar Nederland. Zo controleert de NVWA alle zendingen met levende dieren, dierlijke producten, levensmiddelen en diervoerders van niet-dierlijke oorsprong. Dit gebeurt onder andere bij grenscontroles op Schiphol en in de haven van Rotterdam. Ook moet elke zending bij de Douane worden aangegeven ter invoer. De Douane checkt dan of een importcontrole van de NVWA nodig is of reeds is uitgevoerd, en of de zending door de NVWA is toegelaten.

Efficiƫnter importproces veterinair door automatisering

De douanebeambte zocht tot voor kort een importzending handmatig op in het NVWA-systeem. De NVWA en Douane hebben deze controle geautomatiseerd. Dit is gedaan binnen het project ‘Digitalisering Importproces’. Voor fytosanitaire zendingen (planten en plantaardige producten) was dit al het geval. De Douane en het bedrijfsleven besparen hiermee veel tijd. De nauwkeurigheid van controles is ook verbeterd door deze automatisering.

De nieuwe werkwijze wordt vanaf 21 juni 2021 verder uitgerold. Een succesvolle pilot is hieraan vooraf gegaan. Het project gaat een vervolg krijgen; deze nieuwe werkwijze wordt in de toekomst ook toegepast bij de import van levensmiddelen.

Complete softwareoplossing voor import: Douane, Portbase & NVWA

Wil jij als importeur van veterinaire producten ook tijd besparen en meer grip houden op je importproces? Dat kan! Onze slimme software stelt op basis van je aanvraag bij de NVWA automatisch jouw invoeraangifte op. Met één druk op de knop stuur je alle informatie van je importzending door naar de NVWA, Douane en Portbase. Dat scheelt tijd en fouten bij overtypen.

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze slimme douanesoftware voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#