icon
Logo

Douane compliance actueel

Jaarlijks wijzigt er veel op het gebied van douane wet- en regelgeving. De Douane verwacht van jou en jouw organisatie, als vertegenwoordiger en economisch marktdeelnemer, dat je de benodigde kennis en kunde binnen jouw organisatie op peil houdt.

Wil je weten hoe je dit het beste kan organiseren en jouw douanekennis weer up-to-date brengen, dan is deze (online) training een must!

 

Online & op locatie -

Op deze pagina vind je alle informatie over de inhoud, prijs en trainingslocatie en zie je de data waarop deze training wordt gegeven. Schrijf je eenvoudig in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

In deze (online) training wordt jouw kennis door onze specialisten getoetst en weer verrijkt met de actualiteit en word je bijgepraat over belangrijke wijzigingen, zoals de gevolgen van de Brexit, nieuwe sancties en de overgang naar het nieuwe Douaneaangifte Management Systeem (DMS). Na afloop is jouw douanekennis weer volledig up-to-date. Met het te behalen certificaat kan je aantonen dat je compliant kan werken!

Inhoud van deze training

Algemene ontwikkelingen bij de Douane 
Vanuit de releasekalender van Douane praten wij jou bij over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toezicht, vergunningen en aangiften en de mogelijke gevolgen hiervan voor jouw organisatie. Zoals bijvoorbeeld de overgang naar DMS. Tevens wijzen we jou hier op algemene douanezaken, bijvoorbeeld: een gewijzigde douanesite, nieuwe noodprocedure of aanpassingen in het Douane Tarief Voorziening (DTV).

Europa, handelsverdragen en actuele wet- en regelgeving
Welke handelsverdragen zijn actief, zitten in de afrondende fase of komen er binnenkort aan. Een toelichting op de gevolgen van de Brexit, gewijzigde dual-use wet- en regelgeving en andere actuele zaken komen aan bod. Tevens een aantal tips waar je deze actuele informatie ook zelf kunt vinden.

Praktische tips en toelichting ondersteund met Stratech Shipment
Een ander belangrijk aspect is de inbreng van (eigen) praktijk cases. Hoe zat het ook alweer met een juiste indeling en goederencode? Hoe gebruik en lees ik het gebruikstarief van Douane? Wat zijn veelvoorkomende fouten en hoe kan ik die voorkomen? Praktische tips worden door de trainer toegelicht en ondersteund aan de hand van voorbeeld aangiften met Stratech Shipment, waardoor ook het werken met Stratech Shipment voor jou nog makkelijker wordt.

Heb je specifieke vragen? Er is na de training voldoende tijd om deze te stellen!

Praktische informatie

  • Locatie: deze training wordt online en op locatie bij Stratech te Enschede gegeven
  • Tijd: de training duurt 2,5 uur
  • Prijs: € 199,00 excl. BTW per deelnemer
Onze trainingskalender

De training Douane compliance actueel wordt gegeven op verschillende data. Ga voor een volledig overzicht met alle data waarop je de training kan volgen naar onze inschrijfpagina.

Je kan je tot uiterlijk 10 dagen voor de startdatum van de training inschrijven.