icon
Logo

Uitstel door Britse overheid van nieuwe exportverplichtingen

Zojuist heeft de Britse overheid op haar website een statement gepubliceerd. Hierin staat dat de nieuwe exportverplichtingen, die staan vastgelegd in het Border Operating Model, zullen worden uitgesteld. Met uitzondering van de eisen met betrekking tot het vooraanmelden van agri-import worden alle maatregelen uitgesteld tot 1 juli 2022.

Het officiële bericht van de Britse overheid kunt u hier lezen

 

In haar statement laat de Britse overheid het volgende weten:

  • De eis met betrekking tot het vooraanmelden (pre-notification) van agri-import wordt uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 januari 2022.
  • De nieuwe certificaatplicht voor exportzendingen met veterinaire goederen én de voorgenomen fysieke controles op dit soort goederen aan de grensposten worden uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 juli 2022.
  • De nieuwe certificaatplicht voor exportzendingen met fytosanitaire goederen én de voorgenomen fysieke controles op dit soort goederen aan de grensposten worden uitgesteld van 1 januari 2022 naar 1 juli 2022.
  • Voor importeurs in het Verenigd Koninkrijk wordt de verplichting voor Safety & Security ook uitgesteld van 1 januari 2022 naar 1 juli 2022.

Fysieke controles: de Britse overheid is wel voornemens om de opschaling van fysieke controles op goederen bij de grenscontroleposten conform planning op 1 januari 2022 door te laten gaan.

Oplossing voor uw NVWA gezondheidscertificaten nodig?

Dit alles betekent concreet dat u langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op de nieuwe verplichtingen die straks van toepassing zijn als u exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. Uitstel betekent echter geen afstel. Wij adviseren u daarom door te gaan met uw voorbereidingen. Zo kan uw export straks zonder problemen doorgaan wanneer de nieuwe verplichtingen alsnog van kracht wordt.

Zoekt u een oplossing voor het efficiënt opmaken en afhandelen van uw NVWA gezondheidscertificaten? Maak dan kennis met onze nieuwste innovatie. Door ons aantrekkelijke prijsmodel (pay-per-use) is deze oplossing geschikt voor elk bedrijf met 250 gezondheidscertificaten per jaar of meer.

Meer weten over deze nieuwe NVWA-oplossing?

Meer weten over de mogelijkheden voor uw exportproces? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#