icon
Logo

Uitstel door Britse overheid van nieuwe exportverplichtingen

Exporteer je agro- en foodproducten naar het VK? De Britse overheid stelt verplichtingen uit. Dit betekent dat je langer de tijd hebt om je voor te bereiden op de nieuwe verplichtingen als je straks exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. Alle maatregelen worden uitgesteld tot 1 juli 2022 met uitzondering van de eisen voor het vooraanmelden van agri-import.

 

De Britse overheid stelt het volgende:

    • De nieuwe certificaatplicht voor exportzendingen met veterinaire en fytosanitaire goederen goederen én de voorgenomen fysieke controles op dit soort goederen aan de grens zijn uitgesteld tot 1 juli 2022.
    • De eis met betrekking tot het vooraanmelden (pre-notification) van agri-import is uitgesteld tot 1 januari 2022. Vanaf die datum moet de importeur deze producten voor aankomst vooraanmelden in het Britse ICT-systeem.
    • Voor importeurs in het Verenigd Koninkrijk wordt de verplichting voor Safety & Security tot 1 juli 2022 uitgesteld.

Fysieke controles: de Britse overheid is wel voornemens om de opschaling van fysieke controles op goederen bij de grens op 1 januari 2022 door te laten gaan.

Bereid je op tijd voor

Dit betekent dat je langer de tijd hebt om je voor te bereiden op de nieuwe verplichtingen als je straks exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. Uitstel betekent alleen geen afstel. Wij adviseren je niet af te wachten met jullie voorbereidingen. Zo ben je op tijd voor de nieuwe verplichtingen. Je kunt dan zonder problemen blijven exporteren.

Het aantal NVWA gezondheidscertificaten neemt toe als gevolg van de Brexit. Wil je deze efficiënt en foutloos opmaken en afhandelen? Maak dan kennis met onze nieuwste innovatie. Door ons aantrekkelijke prijsmodel (pay-per-use) is deze oplossing geschikt vanaf 250 gezondheidscertificaten per jaar.

Meer weten over deze nieuwe NVWA-oplossing?

Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#