icon
Logo

Brexitmeldpunt bij evofenedex voor ondernemers

12 juni 2017

Het dreigende vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt voor grote onzekerheid bij het Nederlandse bedrijfsleven. Onzekerheid die zeker nog enige tijd gaat aanhouden. Want, hoe zullen de komende onderhandelingen verlopen? Wordt het een harde Brexit? Wordt er überhaupt een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de EU en het VK?

Dreigende vertrek van VK uit EU leidt tot veel onduidelijkheid

De onduidelijkheid rondom het naderende vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) loopt nu al in de papieren. Bedrijven in Nederland weten niet of ze voor langere tijd met Britse partners in zee kunnen gaan, waardoor deals vaak stranden of uitgesteld worden. Vooral Nederlandse handels- en productiebedrijven die beslissingen voor de lange termijn willen nemen zijn bezorgd.

Het VK is de derde handelspartner van Nederland, goed voor zo'n 300.000 banen. In totaal exporteerden bedrijven in 2015 voor 38 miljard euro aan goederen naar het VK. Belangrijke exportproducten zijn toestellen voor telecommunicatie, medicijnen en groenten en fruit. Daartegenover staat een import van 21 miljard euro.

Evofenedex opent Brexitmeldpunt voor ondernemers

Evofenedex, dé vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang, heeft daarom voor haar leden een meldpunt geopend. Bij dit meldpunt kunnen bedrijven hun zorgen uiten over de Brexit en hun wensen kenbaar maken voor een nieuw handelsakkoord tussen de EU en het VK. Door een meldpunt te starten wil evofenedex de gevolgen van de onzekerheid in kaart brengen. 

Als organisatie behartigt evofenedex de logistieke belangen van bedrijven die goederen te vervoeren hebben. Tot de kerntaken van de organisatie behoren onder andere het geven van voorlichting, het verzorgen van bedrijfsadviezen en het bevorderen van een goede verstandhouding tussen partijen op de verschillende markten van logistieke dienstverlening.

Meer weten over de Brexit?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#