icon
Logo

Brexit happened; wat moet ik nu voorbereiden voor 1 januari 2021?

Bedrijven die eerder niet of nauwelijks exporteren buiten de EU maar wél veel handel drijven met het Verenigd Koninkrijk, krijgen voor het eerst te maken met Douane aangiften. In dit artikel lees u alles over de nieuwste dienst van Stratech; de Brexit-service. Met de Brexit-service wordt u volledig ontzorgd van A tot Z!

Een stressvrije Brexit voor uw bedrijf

Wat houdt de Brexit-service precies in? Dat leggen wij u graag uit.

  • De dienstverlening begint met een webinar waarin u in het kort de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot exporteren naar het Verenigd Koninkrijk toegelicht krijgt;
  • Vervolgens geeft u middels een beknopt intakeformulier informatie over uw bedrijf en uw goederen, waarna experts van Stratech samen met externe Douaneadviseurs een helder advies geven inclusief een overzicht van de te verwachten extra kosten;
  • U kiest vervolgens eenvoudig tussen zelf doen of uitbesteden; in beide gevallen begeleiden we u door het hele traject van aanvragen, aanmelden en implementatie.

Brexit-service

De tijd dringt

U kent uw goederen als geen ander en handelt al jaren met landen binnen de Europese Unie waaronder het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor zijn geen douaneformaliteiten noodzakelijk, maar… met ingang van 1 januari 2021 maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie en komen er nieuwe verplichte procedures om de hoek kijken.

De Brexit onderhandelingen zijn in volle gang maar hebben tot nu toe weinig opgeleverd. Eén ding is zeker; er komen douaneformaliteiten voor alle goederen die het douanegebied van de Europese Unie vanuit het Verenigd Koninkrijk binnenkomen of vanuit dat douanegebied naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Zelfs als er met het Verenigd Koninkrijk een vrijhandelszone met nultarieven tot stand wordt gebracht, zal dat het geval zijn.

Douane – heb ik toch niets mee te maken?

Een grote misvatting bij veel bedrijven: uitbesteden van Douaneaangiften aan een Douaneagent of andere logistiek dienstverlener, ontslaat u niet van de wettelijke verplichtingen die horen bij “de aangever”. In de meeste gevallen zal namelijk de dienstverlener de opdracht alleen in “directe vertegenwoordiging” willen doen, waarbij uzelf wettelijk de exporteur en aangever blijft. Kortom, het is van groot belang dat u weet wat er nodig is om Douaneaangiften te doen, ook als u wilt gaan uitbesteden.

Daarnaast vereist het doen van aangiften weliswaar basiskennis over de Douane en de systemen waarmee u aangiften kunt doen, maar als u die hebt opgedaan is het helemaal niet zo ingewikkeld om zelf uw aangiften te verzorgen.

Duidelijk weten wat er van u wordt verwacht 

Het is van essentieel belang dat u op tijd gereed bent voor deze ingrijpende verandering, de klok tikt! Ziet u door de Brexit bomen het bos niet meer, of nog niet begonnen met de voorbereiding? Geen nood! Met de Stratech Brexit-service regelen we alles voor u. Geen 65 stappenplan waarvan u zelf de kar moet trekken, maar een helder proces waarin we u meenemen en begeleiden om de Brexit done te krijgen. Wilt u zekerheid, stap dan nu in, voor het te laat is!

Meer weten over dit artikel?

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#