icon
Logo

Andere aangifteprocedure voor luchtvracht Egypte

In het kort:

Het bedrijf CargoX en de Egyptische overheid zijn op zondag 15 mei 2022 begonnen met het testen van het nieuwe aangiftesysteem Advance Cargo Information (ACI) voor luchtvrachtzendingen naar Egypte.

Dit heeft belangrijke administratieve gevolgen voor bedrijven die zakendoen met Egypte. In dit artikel meer informatie. 

Egyptische overheid test ACI voor luchtvracht

Het nieuwe aangiftesysteem ACI wordt momenteel getest. Exporteurs die gebruikmaken van luchtvrachtvervoer naar Egypte, kunnen de verzenddocumenten en ladinggegevens al via het blockchainplatform CargoX invoeren in ACI. Hierdoor kunnen zij alvast wennen aan het nieuwe aangiftesysteem. Maar tot 1 oktober mogen zij ook nog op de oude manier aangifte doen.

Verplichte aangifte via ACI per 1 oktober 2022

Aangifte via ACI is sinds 1 oktober 2021 al verplicht voor alle importzendingen die via zeehavens in Egypte binnenkomen. Deze verplichting wordt nu uitgebreid naar luchtvrachtzendingen per 1 oktober 2022, lees ook dit bericht. Op deze website vind je meer informatie over de registratie en verificatie van buitenlandse exporteurs in CargoX. Wil je meer wil weten over ACI, bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen.

Bron: evofenedex

Douaneaangiften met Stratech Shipment eenvoudig afhandelen

GemakStratech Shipment voor KVK exportdocumenten kelijk en snel je douaneaangiften afhandelen? Dat kan met Stratech Shipment. Eén geïntegreerde totaaloplossing die alle verschillende douanestromen en -aangiften ondersteunt. Hiermee ga je tijd en geld besparen. 

Benieuwd hoe wij jouw import- of exportproces efficiënter kunnen maken met onze douanesoftware? Lees dan snel verder op onze website en ontdek de mogelijkheden.

Over onze douanesoftware
Meer weten over dit artikel?

Wil je meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je dan graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#