icon
Logo

Risico's afdichten met een Letter of Credit

Handel tussen bedrijven over landsgrenzen gaat vaak gepaard met enorme sommen geld. Om de risico's voor uw bedrijf te verkleinen kunt u gebruik te maken van een Letter of Credit of Documentair Incasso. Echter is het voldoen aan alle gestelde eisen van dit soort instrumenten tijdrovend en zeer foutgevoelig. Vaak bevatten de exportdocumenten, die worden aangeboden bij de bank ter verzilvering van een Letter of Credit of Documentair Incasso, fouten of worden termijnen overschreden. Dit met alle gevolgen van dien, zoals onbetaalde facturen, vertraagde leveringen en ontevreden klanten. Maar hoe krijgt u meer grip over uw LC-zendingen? In onze whitepaper tips en handvatten waarmee u dit proces beter kunt stroomlijnen.

Download whitepaper

Software voor LC-zendingen

Ontdek de mogelijkheden van onze innovatieve softwareoplossing voor het efficiënt en foutloos verwerken van Letters of Credit, Documentair Incasso's en alle andere benodigde documenten / aangiften. Met Stratech-SPS houdt u vanuit één systeem eenvoudig grip over al uw LC-zendingen.

Lees hier verder

Foutloos en snel alle documentatie opmaken

Met de software van Stratech kunt zendingen onder begeleiding van een Letter of Credit of Documentair Incasso snel, foutloos en conform de gestelde eisen afhandelen. Veel banken kunnen een SWIFT bericht naar uw bedrijf sturen met daarin de gegevens van bijvoorbeeld de Letter of Credit. Deze data wordt door Stratech uitgelezen en gebruikt voor het automatisch opmaken van alle benodigde documenten die de zending begeleiden. Hierdoor wordt de kans op fouten beperkt tot het minimum en wordt kostbare tijd in het logistieke proces bespaard. Meer weten? Download dan onze brochure en ontdek de mogelijkheden van onze software voor uw exportproces.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Snelle verwerking van alle bankdocumenten

  • Foutloze opmaak van alle exportdocumentatie

  • 100% grip en controle over al uw zendingen

  • Aantoonbare besparing in zowel tijd als geld

"Smit & Zoon heeft regelmatig te maken met exportzendingen op basis van een Letter of Credit. Deze worden nu opgemaakt met Stratech-SPS, net als alle bijbehorende exportdocumenten. "

Lees verder

Smit & Zoon

Grip op alle zendingen met een Letter of Credit

Naast het foutloos opmaken van alle benodigde exportdocumenten is het tijdig aanleveren ervan conform de gestelde termijnen uit de Letter of Credit of Documentair Incasso belangrijk. Cruciale stuurinformatie zoals de Latest Date of Expire Date wordt in onze software overzichtelijk op één scherm weergegeven. Op basis van deze informatie wordt u proactief door de software geattendeerd op mogelijke risico's, bijvoorbeeld wanneer u dreigt niet te voldoen aan de gestelde eisen van een Letter of Credit. Zo houdt u controle over uw LC-zendingen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw exportproces? Lees dan verder of neem contact op met de specialisten van Stratech.

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager