icon
Logo

Risico's afdichten met een Letter of Credit

Handel tussen bedrijven over landsgrenzen gaat vaak gepaard met enorme sommen geld. Om de risico's voor uw ondernemening te verkleinen kunt u gebruik te maken van een Letter of Credit of Documentair Incasso. Echter is het voldoen aan alle gestelde eisen van dit soort instrumenten tijdrovend en zeer foutgevoelig. Vaak bevatten de exportdocumenten, die worden aangeboden bij de bank ter verzilvering van een Letter of Credit of Documentair Incasso, fouten of worden termijnen overschreden. Dit met alle gevolgen vandien, zoals onbetaalde facturen, vertraagde leveringen en ontevreden klanten.

 

 

 

 

De USP's van Stratech

 • Alles-in-één softwareoplossing

  Eén oplossing voor de Letter of Credit, Documentair Incasso en alle andere (export)documenten

 • Data van de bank importeren

  Gegevens van de bank inlezen en automatisch overnemen op alle benodigde documenten en aangiften

 • Controle over al uw zendingen

  Vanuit één systeem grip op alle zendingen met een Letter of Credit of Documentair Incasso

SOFTWARE VOOR BANKEN
De USP's van Stratech

Foutloos en snel alle documentatie opmaken

Met de software van Stratech kunt zendingen onder begeleiding van een Letter of Credit of Documentair Incasso snel, foutloos en conform de gestelde eisen afhandelen. Veel banken kunnen een SWIFT bericht naar uw bedrijf sturen met daarin de gegevens van bijvoorbeeld de Letter of Credit. Deze data wordt door Stratech uitgelezen en gebruikt voor het automatisch opmaken van alle benodigde documenten die de zending begeleiden. Hierdoor wordt de kans op fouten beperkt tot het minimum en wordt kostbare tijd in het logistieke proces bespaard.  

De voordelen op een rij

 • Snelle verwerking van alle bankdocumenten

 • Foutloze opmaak van alle exportdocumentatie

 • 100% grip en controle over al uw zendingen

 • Aantoonbare besparing in zowel tijd als geld

"Smit & Zoon heeft regelmatig te maken met exportzendingen op basis van een Letter of Credit. Deze worden nu opgemaakt met Stratech-SPS, net als alle bijbehorende exportdocumenten. "

Lees verder

Smit & Zoon

Grip op alle zendingen met een Letter of Credit

Naast het foutloos opmaken van alle benodigde exportdocumenten is het tijdig aanleveren ervan conform de gestelde termijnen uit de Letter of Credit of Documentair Incasso belangrijk. Cruciale stuurinformatie zoals de Latest Date of Expire Date wordt in onze software overzichtelijk op één scherm weergegeven. Op basis van deze informatie wordt u proactief door de software geattenteerd op mogelijke risico's, bijvoorbeeld wanneer u dreigt niet te voldoen aan de gestelde eisen van een Letter of Credit. Zo blijft controle houden over al uw zendingen.

Shipment Processing Software

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Mike DuivenbodeAccount Manager