icon
Logo

Containers zonder VGM mogen niet aan boord

Het vaststellen van de VGM dient te gebeuren volgens een gecertificeerde calculatie methode. Het doel van deze weegplicht is om te voorkomen dat de stabiliteit van zeeschepen in gevaar komt, de stapels containers aan boord te zwaar zijn of containersjorringen het begeven. Dergelijke situaties kunnen ontstaan doordat de werkelijke gewichten van containers die aan boord zijn geplaats, niet overeenkomen met het opgegeven brutogewicht op uw scheepsdocumenten. Indien er geen VGM is doorgegeven, mag uw container niet aan boord van het zeeschip worden geladen. Hierdoor loopt u het risico dat uw container niet wordt verscheept en dus niet tijdig bij de klant wordt afgeleverd.

De USP's van Stratech

 • Het brutogewicht snel berekenen

  Indien alle gewichten bekend zijn, kan onze software automatisch de VGM voor u berekenen

 • Minder administratieve handelingen

  Met Stratech de VGM en verantwoordelijke partij eenvoudig elektronisch sturen naar uw rederij

 • Eén werkwijze voor uw verschepingen

  Informatie vanuit onze softwareoplossing direct sturen naar alle aangesloten rederijen

SOFTWARE VOOR VGM
De USP's van Stratech

Shipper op Bill of Lading is aansprakelijk voor VGM

Het wegen van de container of het berekenen van het correcte gewicht is vastgelegd in het SOLAS-verdrag (Safety Of Life at Sea) en dus een internationale verplichting bij verschepingen over zee. Het geverifieerde brutogewicht moet elektronisch worden overhandigd na het beladen van de container en voordat deze aan boord wordt gebracht van het zeeschip. Heeft u als verlader zelf de vervoersovereenkomst afgesloten met de rederij, staat u op de  Bill of Lading vermeld als shipper, dan bent u degene die verantwoordelijk is voor het tijdig aanleveren van de VGM bij de rederij. Dit betekent voor verladers bij al het uitgaande containervervoer extra administratieve handelingen.

 

De voordelen op een rij

 • Forse besparing van tijd binnen uw proces

 • Oplossing voor boeken containers, B/L en VGM

 • Eén uniforme werkwijze voor alle rederijen

 • Overzicht en controle over uw zendingen

"Stratech zorgt ervoor dat wij voor elke verscheping 17 minuten minder nodig hebben. Dit betekent voor ons een totale tijdswinst van 1.075 uur per jaar in het orderverwerkingsproces"

Lees verder

Maarten Langstraat

Meelunie

De VGM doorsturen met Stratech-software

U kunt ervoor kiezen als verlader om de VGM handmatig te vullen op de website van de rederij of in INTTRA. Dit is echter tijdrovend en foutgevoelig. Om dit proces efficiënter en beter te maken heeft Stratech haar software gekoppeld aan INTTRA, het digitale platform dat de communicatie tussen exporteurs en rederijen faciliteert. Hierdoor kunt u eenvoudig de VGM en verantwoordelijke partij elektronisch doorzetten naar de rederij of terminal vanuit onze geïntegreerde softwareoplossing voor het logistieke zendingenproces. Indien alle gewichten bekend zijn, kan Stratech zelf automatisch de VGM berekenen. Dit verlaagt de kans op fouten en scheelt u tijd bij het verwerken van alle exportcontainers.

 

Shipment Processing Software

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder..

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Mike DuivenbodeAccount Manager