icon
Logo

Uw scheepsruimte zelf boeken bij rederijen?

Verladers die hun goederen willen exporteren over zee zullen hiervoor scheepsruimte moeten boeken bij een rederij, of scheepsagent die haar vertegenwoordigd. Container boekingen kunt u als verlader zelf direct doen bij een rederij of scheepsagent. Uiteraard kunt u dit proces ook tegen betaling uitbesteden aan een forwarder. Tot slot kunt u als verlader ervoor kiezen om gebruik te maken van een digitaal platform – zoals INTTRA - voor uw verschepingen over zee. Via de portal van INTTRA kunnen verladers eenvoudig container boekingen plaatsen bij alle deelnemende rederijen, waardoor u als verlader één uniform werkproces heeft voor alle rederijen.

Software boeken containers

Ontdek de mogelijkheden van onze softwareoplossing voor het digitaal communiceren met alle rederijen. Hierdoor kunt u eenvoudig de B/L instructie versturen, containers boeken en de VGM doorgeven. Met Stratech-SPS heeft u één oplossing voor al uw im-/exportactiviteiten.

Lees hier verder

Containers zelf online boeken of uitbesteden

Of u nu kiest voor INTTRA, de containers rechtstreeks boekt via de website van de verschillende rederijen en scheepsagenten of deze activiteit uitbesteed aan een forwarder, als verlader zult u altijd informatie moeten aanleveren voordat de benodigde scheepsruimte definitief is vastgelegd. Om dit te realiseren zult u informatie moeten verstrekken over alle partijen die betrokken zijn bij de verscheping (shipper, forwarder, consignee, contract party, main notify party), referentienummers, transport, inhoud van de container, het gewicht, gegevens ten behoeve van de betaling enzovoort. Het handmatig vullen van al deze informatie is zeer tijdrovend en foutgevoelig, wat leidt tot inefficiëntie binnen uw exportproces.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • 100% digitaal communiceren met uw rederij

  • Forse besparing van tijd binnen uw proces

  • Eén uniform werkproces voor alle rederijen

  • Containers boeken zonder handmatig typewerk

"Stratech zorgt ervoor dat wij voor elke verscheping 17 minuten minder nodig hebben. Dit betekent voor ons een totale tijdswinst van 1.075 uur per jaar in het orderverwerkingsproces"

Lees verder

Maarten Langstraat

Meelunie

Containers zelf boeken door Stratech-software

Om het boeken van containers makkelijker en efficiënter te maken, heeft Stratech haar software gekoppeld aan INTTRA. Middels een interface kan aanwezige data uit uw ERP/WMS-systeem worden hergebruikt voor het automatisch opstellen van de complete container boeking. Dit alles zonder handmatig typewerk. Dezelfde data kunt u tevens gebruiken voor het opstellen van de B/L-instructie, maar ook alle andere (export)documenten en aangiften. Rechtstreeks vanuit Stratech kunt u eenvoudig de gewenste scheepsruimte boeken bij de juiste rederij. Naast het versturen van de boeking ontvangt u ook digitaal de Carrier Boeking Confirmation retour in onze softwareoplossing. De boeking en B/L-gegevens worden automatisch vastgelegd in het dossier van de zending.

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder..

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeVerkoop Binnen