icon
Logo

Een foutieve Bill of Lading kost tijd en geld

Wanneer u goederen per schip wil exporteren heeft u een Bill of Lading nodig. Dit transportdocument wordt opgemaakt door de rederij of diens agent aan de hand van uw instructie. Vaak wordt de Bill of Lading ook gebruikt als garantie of onderpand bij het internationaal betalingsverkeer. U wil hierbij dus geen fouten maken. Toch blijkt in de praktijk dat 25% á 50% van alle drafts niet correct zijn. Dit komt doordat gegevens veelal handmatig worden overgetypt. Als volg hiervan gaat er veel kostbare tijd verloren aan het controleren van documenten en het herstellen van fouten. Doordat de software van Stratech is gekoppeld met INTTRA kunt u de Bill of Lading instructie eenvoudig opmaken en volledig elektronisch aanleveren bij de rederij. 

De USP's van Stratech

 • Vermindering van kosten

  Besparing van gemiddeld € 20,00 per Bill of Lading bij digitale aanlevering via INTTRA

 • Efficiënte opmaak en verwerking

  Foutreductie doordat uw (export)documenten niet meer handmatig worden opgemaakt

 • Grip en controle over uw zendingen

  Controle over uw zendingen en aantoonbaar compliant met de gestelde wet- en regelgeving

SOFTWARE VOOR BILL OF LADING
De USP's van Stratech

Efficiënt uw Bill of Lading aanvragen met software

Door de software van Stratech wordt het opmaken van uw instructie voor de Bill of Lading en het versturen ervan naar de rederij een stuk makkelijker. Informatie uit het hoofdsysteem (ERP, WMS) wordt namelijk hergebruikt voor het opstellen van de Bill of Lading instructie en alle andere (export)documentatie. Dit voorkomt typefouten en ongelijkheden tussen de verschillende documenten die de zending begeleiden. Uw instructie kunt u vervolgens eenvoudig elektronisch versturen naar de rederij via INTTRA. Alle gegevens worden door de rederij 1-op-1 overgenomen op de draft. Hierdoor ontvangt u gegarandeerd een foutloze Bill of Lading retour. Dit alles zorgt ervoor dat u efficiënter gaat werken en geld gaat besparen. 

 

De voordelen op een rij

 • Forse besparing van tijd binnen uw proces

 • Gemiddeld € 20,00 per B/L minder betalen

 • Eén uniforme werkwijze voor alle rederijen

 • Overzicht en controle over uw zendingen

"Stratech zorgt ervoor dat wij voor elke verscheping 17 minuten minder nodig hebben. Dit betekent voor ons een totale tijdswinst van 1.075 uur per jaar in het orderverwerkingsproces"

Lees verder

Maarten Langstraat

Meelunie

Controle en grip over al uw containerzendingen

Om de elektronische aanlevering van informatie te stimuleren hanteren de meeste rederijen een voordeliger per Bill of Lading. Wanneer u gebruik maakt van INTTRA kunt u ongeveer € 20,00 per Bill of Lading besparen. Dat is dus snel verdiend. Via het ingebouwde dashboard in onze softwareoplossing heeft u tevens direct inzicht in de status van elke aangevraagde Bill of Lading. Zo kunt u de voortgang monitoren. Dreigt er een mogelijk risico te ontstaan voor uw zendingenproces, dan wordt u hierover door de software vroegtijdig geïnformeerd. U reageert dus altijd proactief. Zo blijft u compliant en in controle over al uw exportzendingen. 

 

Shipment Processing Software

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder..

img
Mike DuivenbodeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager