icon
Logo

Havensystemen in Nederland en België

De Douane wil direct bij aankomst van uw lading op de zeeterminal een elektronische bericht ontvangen van de Trader at Exit. Deze Arrival at Exit bericht kan door de terminaloperator of scheepsagent worden verzorgd. Wanneer uw goederen daadwerkelijk het EU-gebied verlaten ontvangt u hiervan een bevestiging. Deze Confirmation of Exit heeft u nodig om uw voorafgaande aangifte aan te zuiveren. Om dit hele proces en alle logistiek in de haven soepel te laten verlopen wordt er in Nederland en België gewerkt met een Port Community Systeem. Via dit digitale loket moet u alle benodigde informatie insturen die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw container.

Portbase (Nederland)
e-Balie (België)
hero

Software voor uw verschepingen

Stratech biedt vanuit één systeem voor verschillende onderdelen van het im-/exportproces een oplossing. Maak kennis met onze gebruiksvriendelijke software.

Shipment Processing Software

Efficiënte opmaak en verwerking van alle documenten / aangiften

Digitale communicatie met KVK, Douane, NVWA, Portbase etc.

Software die specifiek wordt afgestemd op uw bedrijfsproces

Software gekoppeld aan Portbase en e-Balie

De software van Stratech is gekoppeld aan zowel Portbase (NL) als e-Balie (BE). Hierdoor kunt u met één druk op de knop of volledig geautomatiseerd alle benodigde informatie doorsturen naar het juiste Port Community Systeem. Dit alles zonder de handmatige invoer van gegevens. Als gevolg hiervan ontvangt u zelf ook rechtstreeks de Confirmation of Exit retour, welke automatisch wordt opgeslagen bij het juiste dossier in ons systeem. Hierdoor is de aangifte aangezuiverd en klopt uw btw administratie. Wanneer u binnen 150 dagen geen Confirmation of Exit ontvang, dan zal onze software u hier vroegtijdig op attenderen. Zo reageert u altijd proactief en blijft u compliant.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Eenvoudig een melding naar Portbase of e-Balie

  • Uniforme werkwijze voor al uw verschepingen

  • Direct zicht op de status van al uw containers

  • Transparant proces en aangezuiverde aangiften

"We bevoorraden het grootste gedeelte van de wereld door middel van zeevracht en dat is ook waar wij Stratech voor gebruiken."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Géén Confirmation of Exit na 150 dagen?

Als binnen 150 dagen geen Confirmation of Exit kan worden afgegeven, dan gaat de Douane ervan uit dat uw goederen de EU niet hebben verlaten. Uw aangifte wordt dan buiten werking gesteld en u loopt het risico op naheffing van de btw. Bij het ontbreken van de Confirmation of Exit, zult u bij een btw-controle door de Douane, voldoende bescheiden beschikbaar moeten hebben om de uitvoer op alternatieve wijze aan te tonen. Via de Track & Tracé van Portbase en e-Balie heeft u de mogelijkheid om na te gaan wat er met uw container is gebeurd. Deze Track & Tracé wordt door de Douane officieel erkend als alternatief bewijs. Dat scheelt u een hoop gedoe!

Meer over Stratech-SPS
hero

NEEM CONTACT OP

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager