icon
Logo

Certificaten als een EUR.1 aanvragen bij de KvK

Het EUR.1 certificaat is een preferentieel handelsdocument en wordt afgegeven door de Kamer van Koophandel. Door dit certificaat komt u in het land van bestemming in aanmerking voor een lager invoertarief of soms zelfs volledige vrijstelling. Dit geldt alleen voor landen waarmee de EU een handelsakkoord heeft gesloten. In een overzicht van de Kamer van Koophandel staat aangegeven voor welke landen en gebieden u het EUR.1 certificaat kunt aanvragen. Het gebruik van dit certificaat is niet verplicht, maar omdat het een financieel voordeel oplevert vindt uw klant het vaak wel belangrijk. Met de software van Stratech kunt u het EUR.1 certificaat opmaken, digitaal versturen naar de Kamer van Koophandel en na goedkeuring printen bij u op locatie.

 

hero

Software voor uw EUR.1 aanvragen

Stratech biedt vanuit één systeem voor verschillende onderdelen van het im-/exportproces een oplossing. Maak kennis met onze gebruiksvriendelijke software.

Shipment Processing Software

Efficiënte opmaak en verwerking van alle documenten / aangiften

Digitale communicatie met KVK, Douane, NVWA, Portbase etc.

Software die specifiek wordt afgestemd op uw bedrijfsproces

Ook uw EUR.1 certificaat online aanvragen?

Het EUR.1 certificaat kunt u snel opmaken en daarna digitaal versturen naar de Kamer van Koophandel met behulp van de software van Stratech. De benodigde bewijsstukken kunnen als bijlage worden toegevoegd. Binnen 30 minuten á 1 uur (max. 4 uur) zal de Kamer van Koophandel reageren op uw aanvraag. Wanneer het aangevraagde EUR.1 certificaat is goedgekeurd kunt u deze direct printen bij u op locatie. Zo kan beschikt u snel over de benodigde exportdocumentatie! Ook voor een Certificaat van Oorsprong, EUR.MED, legalisatie en certificering kunt u onze software gebruiken.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • CVO, EUR.1 en EUR-MED eenvoudig opmaken

  • Aanvragen digitaal versturen naar de KvK

  • Reductie van legeskosten en doorlooptijd

  • Exportdocumenten afdrukken bij u op locatie.

"Stratech heeft haar zaken goed voor elkaar en de Kamer van Koophandel is ook erg positief over jullie. "

Wim Veldhuizen

Nedap NV

Bespaar tijd en geld door digitale afgifte bij KvK

Het EUR.1 certificaat kunt u na goedkeuring bij u op locatie afdrukken. Bij het printen maakt u gebruik van een blanco certificaat. Hierop wordt de data en KvK stempel & handtekening geprint. Met het EUR.1 certificaat moet nog wel langs de Douane. Dit dient u zelf per post of koerier te regelen. Een extra voordeel, voor digitale aanvragen hanteert de Kamer van Koophandel een gunstiger tarief qua legeskosten als wanneer u per post wat aanvraagt. Per CVO, EUR.1 en EUR-MED betaald u dan € 5,50 minder. Voor elke legalisatie en certificering is de korting € 2,00. Onze software zorgt dus voor gemak, snelheid en lagere kosten.

hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager