icon
Logo

Wanneer gebruikt u een EUR-MED certificaat

Een EUR-MED certificaat is een variant op het EUR-1 certificaat en is alleen geldig als u handelt met landen waar Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst geldt. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat grondstoffen en producten uit deze landen meetellen voor de oorsprongsbepaling. Het gebruik van een EUR-MED is niet verplicht, maar biedt meer mogelijkheden bij re-export naar een ander partnerland. Voor zendingen met een waarde lager dan € 6.000,00 hoeft u geen EUR-MED aan te vragen, maar kunt u volstaan met een factuurverklaring net als bij het EUR-1. Het EUR-MED certificaat vraagt u snel en eenvoudig aan met de softwareoplossing van Stratech.

De USP's van Stratech

 • Besparen op uw exportdocumenten

  Fors besparen op uw legeskosten bij de KvK door te kiezen voor digitale afgifte

 • Snelheid van uw proces verbeteren

  Razendsnel online uw exportdocumenten aanvragen en printen bij u op locatie

 • Software voor uw KvK-aanvragen

  Eén oplossing voor het afhandelen van uw CVO, EUR.1, EUR-MED, legalisaties en certificeringen.

SOFTWARE VOOR EUR-MED CERTIFICAAT
De USP's van Stratech

EUR-MED certificaat digitaal verwerken

Een EUR-MED certificaat kunt u gemakkelijk opmaken en online versturen naar de Kamer van Koophandel met de gebruiksvriendelijk software van Stratech. Alle benodigde bewijslast voor het aanvragen van uw EUR-MED certificaat stuurt u eenvoudig mee als bijlage (PDF) met uw digitale aanvraag. Binnen 30 minuten á 1 uur (max. 4 uur) zal de Kamer van Koophandel hierop reageren. Goedgekeurde aanvragen kunt u direct afdrukken bij u op locatie, inclusief KvK stempel & handtekening. Ook een CVO, EUR.1, legalisatie en certificering kunt u verwerken met onze software. Uw zending kan dus snel vertrekken en loopt geen vertraging op door een ontbrekend certificaat. 

De voordelen op een rij

 • CVO, EUR.1 en EUR-MED eenvoudig opmaken

 • Aanvragen digitaal versturen naar de KvK

 • Exportdocumenten afdrukken bij u op locatie.

 • Reductie van legeskosten en doorlooptijd

"Stratech heeft haar zaken goed voor elkaar en de Kamer van Koophandel is ook erg positief over jullie. "

Wim Veldhuizen

Nedap NV

Gemak en snelheid door digitale afgifte bij KvK

Het EUR-MED drukt u na goedkeuring van de Kamer van Koophandel eenvoudig af bij u op locatie. Bij het printen maakt u gebruik van een blanco certificaat. Met het EUR-MED certificaat moet u nog wel langs de de Douane. Dit dient u te regelen per post of koerier. Naast het gemak en de snelheid bespaart u ook op legeskosten doordat de Kamer van Koophandel korting verleent aan bedrijven die overstappen naar digitaal. U betaald dan € 5,50 minder voor elk Certificaat van Oorsprong, EUR.1 of EUR-MED die wordt aangevraagd. Bij legalisaties is de korting € 2,00. Zo bespaart u tijd, geld en wordt uw werk makkelijker!

Stratech Shipment KvK

De innovatieve, online oplossing voor het digitaal aanvragen van exportdocumenten bij de Kamer van Koophandel. Met deze software maken wij uw dagelijkse werk makkelijker! Lees verder en ontdek wat Stratech Shipment voor uw exportproces kan betekenen.

Lees hier verder

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager