icon
Logo

Wanneer gebruikt u een EUR-MED certificaat

Een EUR-MED certificaat is een variant op het EUR-1 certificaat en is alleen geldig als u handelt met landen waar Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst geldt. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat grondstoffen en producten uit deze landen meetellen voor de oorsprongsbepaling. Het gebruik van een EUR-MED is niet verplicht, maar biedt meer mogelijkheden bij re-export naar een ander partnerland. Voor zendingen met een waarde lager dan € 6.000,00 hoeft u geen EUR-MED aan te vragen, maar kunt u volstaan met een factuurverklaring net als bij het EUR-1. Het EUR-MED certificaat vraagt u snel en eenvoudig aan met de softwareoplossing van Stratech.

hero

Software voor uw EUR-MED aanvragen

Stratech biedt vanuit één systeem voor verschillende onderdelen van het im-/exportproces een oplossing. Maak kennis met onze gebruiksvriendelijke software.

Shipment Processing Software

Efficiënte opmaak en verwerking van alle documenten / aangiften

Digitale communicatie met KVK, Douane, NVWA, Portbase etc.

Software die specifiek wordt afgestemd op uw bedrijfsproces

EUR-MED certificaat digitaal verwerken

Een EUR-MED certificaat kunt u gemakkelijk opmaken en online versturen naar de Kamer van Koophandel met de gebruiksvriendelijk software van Stratech. Alle benodigde bewijslast voor het aanvragen van uw EUR-MED certificaat stuurt u eenvoudig mee als bijlage (PDF) met uw digitale aanvraag. Binnen 30 minuten á 1 uur (max. 4 uur) zal de Kamer van Koophandel hierop reageren. Goedgekeurde aanvragen kunt u direct afdrukken bij u op locatie, inclusief KvK stempel & handtekening. Ook een CVO, EUR.1, legalisatie en certificering kunt u verwerken met onze software. Uw zending kan dus snel vertrekken en loopt geen vertraging op door een ontbrekend certificaat. 

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • CVO, EUR.1 en EUR-MED eenvoudig opmaken

  • Aanvragen digitaal versturen naar de KvK

  • Exportdocumenten afdrukken bij u op locatie.

  • Reductie van legeskosten en doorlooptijd

"Stratech heeft haar zaken goed voor elkaar en de Kamer van Koophandel is ook erg positief over jullie. "

Wim Veldhuizen

Nedap NV

Gemak en snelheid door digitale afgifte bij KvK

Het EUR-MED drukt u na goedkeuring van de Kamer van Koophandel eenvoudig af bij u op locatie. Bij het printen maakt u gebruik van een blanco certificaat. Met het EUR-MED certificaat moet u nog wel langs de de Douane. Dit dient u te regelen per post of koerier. Naast het gemak en de snelheid bespaart u ook op legeskosten doordat de Kamer van Koophandel korting verleent aan bedrijven die overstappen naar digitaal. U betaald dan € 5,50 minder voor elk Certificaat van Oorsprong, EUR.1 of EUR-MED die wordt aangevraagd. Bij legalisaties is de korting € 2,00. Zo bespaart u tijd, geld en wordt uw werk makkelijker!

hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager