icon
Logo

Certificaat van Oorsprong nodig voor uw zending?

Het Certificaat van Oorsprong is een officieel document dat aangeeft wat de oorsprong is van uw goederen. Dit certificaat wordt uitgegeven door de Kamer van Koophandel. Waarom een Certificaat van Oorsprong wordt gevraagd verschilt. Dit kan te maken hebben met antidumping, handelspolitieke maatregelen, een boycot of omdat het vereist is volgens een Letter of Credit. Via de Market Access Database kunt u eenvoudig achterhalen of voor uw zending een Certificaat van Oorsprong vereist is. De software van Stratech maakt het mogelijk om uw Certificaat van Oorsprong razendsnel op te maken en digitaal aan te vragen bij de Kamer van Koophandel.

 

 

 

De USP's van Stratech

 • Geld besparen op uw exportdocumenten

  Fors besparen op uw legeskosten bij de Kamer van Koophandel door te kiezen voor digitale afgifte.

 • De snelheid van uw proces verbeteren

  Razendsnel online uw exportdocumenten aanvragen en na goedkeuring eenvoudig bij u op locatie printen.

 • Exportdocumenten verwerken met software

  Eén softwareoplossing voor het afhandelen van uw CVO, EUR.1, EUR-MED, legalisaties en certificeringen.

SOFTWARE VOOR CERTIFICAAT VAN OORSPRONG
De USP's van Stratech

Software voor uw Certificaat van Oorsprong

De snelste manier om een Certificaat van Oorsprong aan te vragen is digitaal. Met onze software van Stratech kunt u dit certificaat snel opmaken en online verzenden naar de Kamer van Koophandel. De benodigde bewijslast voor het aanvragen van uw Certificaat van Oorsprong stuurt eenvoudig mee als bijlage. Dit geldt ook voor EUR-certificaten, legalisaties en certificeringen. De Kamer van Koophandel zal binnen 30 minuten á 1 uur (max. 4 uur) reageren op uw digitale aanvraag. Na goedkeuring kunt u uw Certificaat van Oorsprong gelijk afdrukken bij u op locatie. Zo snel kan het al geregeld zijn!

De voordelen op een rij

 • CVO, EUR.1 en EUR-MED eenvoudig opmaken

 • Aanvragen digitaal versturen naar de KvK

 • Reductie van legeskosten en doorlooptijd

 • Exportdocumenten afdrukken bij u op locatie.

"Stratech heeft haar zaken goed voor elkaar en de Kamer van Koophandel is ook erg positief over jullie. "

Wim Veldhuizen

Nedap NV

Bespaar tijd en geld op uw Certificaat van Oorsprong

Als uw aanvraag is goedgekeurd kunt u met behulp van onze software het Certificaat van Oorsprong eenvoudig afdrukken bij u op locatie. Bij het printproces maakt u gebruik een blanco certificaat. Alle gegevens en de Kamer van Koophandel stempel en handtekening worden tijdens het afdrukken op uw Certificaat van Oorsprong gezet. Naast gemak en snelheid bespaart u door de digitale afgifte ook op de legeskosten van de Kamer van Koophandel. Per Certificaat van Oorsprong brengt zij namelijk € 5,50 minder bij u in rekening. Zo bespaart u tijd en geld! 

Stratech Shipment

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle ontwikkelingen
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager