icon
Logo

Elektronisch aangeven NCTS (Transit) verplicht

Als goederen de EU worden binnengebracht hoeven ze niet direct ten invoer worden aangegeven. Onder begeleiding van een transitaangifte kunnen de goederen binnen de EU en enkele andere landen worden verplaatst alvorens de verschuldigde belasting wordt voldaan of deze in het entrepot worden ondergebracht. Dit transport is mogelijk, maar gebeurt onder streng toezicht van de Douane. Om van de regeling douanevervoer gebruik te mogen maken heeft u een vergunning nodig. Deze goederen worden altijd begeleidt door een elektronische aangifte (T-document), welke via het douanesysteem NCTS moet worden ingediend. Bij vermissing van de goederen zult u als aangever de opgetreden douaneschuld moeten betalen. Onze software helpt u alle Transit Aankomst en Vertrek aangiften goed te verwerken. 

 

De USP's van Stratech

 • Alles-in-één softwareoplossing

  NCTS-aangiften eenvoudig afhandelen vanuit één oplossing uw import-/exportproces

 • Waardevolle kennis borgen

  Kennis en informatie vastleggen voor het foutloos opmaken van al uw transitaangiften

 • Intregratie met Portbase

  Een waterdichte btw administratie doordat onze module Transit Vertrek is gekoppeld met Portbase

SOFTWARE VOOR TRANSITAANGIFTEN
De USP's van Stratech

NCTS-aangiften efficiënt opmaken met software

Transitaangiften zelf opmaken is niet moeilijk. De douaneaangiftewizard in onze softwareoplossing begeleidt u als een digitale assistent declarant stapsgewijs bij het correct opstellen van de aangifte en de verdere afhandeling. Hierdoor wordt de kans op foutieve aangiften tot een minimum gereduceerd. Aanvullend hierop kunt u waardevolle kennis over het land van bestemming, HS-codes, wet- & regelgeving en specifieke klantwensen in onze software vastleggen. Deze informatie kunt u gebruiken bij het opmaken van uw transitaangiften. Doet u veel repeterende aangiften, dan kan Stratech dit efficiënt voor u automatiseren. Zo wordt uw werk nog makkelijker.

De voordelen op een rij

 • Foutloze opmaak van uw transitaangiften

 • Overzichtelijk bijhouden van uitstaande borg

 • Kennis en informatie geborgen in software

 • Grip en controle over al uw NCTS-aangiften

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

100% controle houden over uw transitaangiften

Maakt u gebruik van NCTS dan wilt u ten alle tijde controle houden, zodat u geen onnodige financieel risico's loopt en compliant bent. Wij helpen u hierbij! Door middel van waarschuwingsmeldingen wordt u door de software vroegtijdig geattenteerd op potentiële incidenten binnen uw aangifteproces. Zo kunt u proactief handelen om problemen te voorkomen. Ook behoort het bijhouden van de uitstaande borg tot de standaard mogelijkheden. Met onze softwareoplossing heeft u dus altijd controle over al uw transitaangiften en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Shipment Processing Software

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Mike DuivenbodeAccount Manager