icon
Logo

Melding proviand digitaal via Single Window

Provianderen is het leveren van goederen aan boord van schepen die zich bevinden in het internationale verkeer. Wilt u als Nederlands bedrijf proviand of bunkers aan boord van een zeeschip brengen, dan dient u de Douane hierover tijdig te informeren. Vanaf 29 december 2017 kunnen de meldingen van voorgenomen proviandleveringen alleen nog elektronisch bij de Douane worden aangeleverd via het digitale overheidsloket: Single Window. Dit centrale systeem moet de uitwisseling van gegevens tussen bedrijven in de handel- en transportsector en overheidsinstanties vereenvoudigen. 

Software voor proviandering

Gebruiksvriendelijke software voor het opmaken en verwerken van al uw proviandmeldingen. Met Stratech-SPS houdt u vanuit één dashboard grip en controle over al uw in- en uitgaande berichten met Single Window. Door onze totaaloplossing wordt uw dagelijkse werk makkelijker!

Lees hier verder

Software voor uw proviandmeldingen

Dankzij de software van Stratech kunnen bedrijven razendsnel al hun proviandmeldingen opmaken en verwerken. Deze verplichte melding voor provianderen kan in onze software eenvoudig worden opgesteld na de voorafgaande AGS uitvoer- of transitaangifte of handmatig. Door de uniforme werkwijze in onze software voor het opstellen en afhandelen van aangiften wordt uw werk makkelijker. Via één overzichtelijk dashboard wordt de status van alle proviandmeldingen bijgehouden.  Zo heeft u altijd inzicht in alle openstaande meldingen en kunt u indien nodig direct actie ondernemen. Zo houdt u controle over uw zendingenproces en blijft u compliant.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Eenvoudige opmaak van proviandmeldingen

  • Proviand volledig elektronisch naar de Douane

  • Uniforme werkwijze voor al uw aangiften

  • Grip en controle op alle in- /uitgaande meldingen

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Single Window | Eén digitaal overheidsloket

Het Single Window streeft er naar om in 2020 het systeem te zijn voor de uitwisseling van gegevens in de handel- en transportsector. Op dit moment zijn de aangiften en meldingen voor de douaneprocessen: Binnenbrengen (ICS), Uitgaan (ECS) en Provianderen aan het Single Window gekoppeld. De komende jaren worden stapsgewijs ook de andere vervoersmodaliteiten aangesloten: maritiem, lucht, rail, weg, binnenvaart en pijpleiding. Zo ontstaat er één digitaal overheidsloket waarmee bedrijven in de logistieke sector en overheidsinstanties sneller en makkelijker gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Stratech is uiteraard klaar voor deze toekomstige ontwikkeling.

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeVerkoop Binnen