icon
Logo

Proviand digitaal melden via Single Window

Provianderen is het leveren van goederen aan boord van schepen die zich in het internationale verkeer bevinden. Wil je als Nederlands bedrijf proviand of bunkers aan boord van een zeeschip brengen? Dan moet je dit op tijd bij de Douane melden via het digitale overheidsloket Single Window. Dit centrale systeem vereenvoudigt de uitwisseling van gegevens tussen bedrijven in de handel- en transportsector en overheidsinstanties. Met behulp van onze Stratech-SPS software verwerk je deze meldingen eenvoudig en snel.

Effectieve software voor proviand meldingen

Dankzij onze gebruiksvriendelijke software verwerk je snel en efficiënt al jouw proviand meldingen. Zodra de voorafgaande AGS uitvoer- of transitaangifte is ingediend, stel je met behulp van onze software eenvoudig de melding voor provianderen op. Ook houd je in het overzichtelijke dashboard eenvoudig de status van alle meldingen bij. Zo heb je altijd grip en controle over al jouw in- en uitgaande berichten via Single Window. Dat maakt je dagelijkse werk een stuk makkelijker.

Meer over Stratech SPS

De voordelen op een rij

  • Snel en eenvoudig proviandmeldingen opmaken

  • Elektronisch meldingen doorgeven aan de Douane

  • Een gestructureerde werkwijze voor alle aangiften

  • Grip en controle op alle in- en uitgaande meldingen

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Single Window: één digitaal overheidsloket

Het overheidsloket Single Window streeft ernaar om hét systeem te zijn voor de uitwisseling van gegevens in de handel- en transportsector. Op dit moment zijn de aangiften en meldingen voor de volgende douaneprocessen gekoppeld aan het Single Window: Binnenbrengen ICS, Uitgaan (ECS) en Provianderen. De komende jaren worden stapsgewijs ook de andere vervoersmiddelen aangesloten. Daarbij valt te denken aan lucht, rail, weg, binnenvaart en pijpleiding. Zo wordt het uitwisselen van gegevens tussen de logistieke sector en de overheid nog sneller en makkelijker. 

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je graag een gratis demo inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen je graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager