icon
Logo

GPA - Geautomatiseerde Periodieke Aangifte

Het douane-entrepot is een plaats waar goederen worden opgeslagen onder schorsing van douanerechten. Bedrijven met een douane-entrepot doen veelal maandelijks achteraf hun aangifte via de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA). Door gebruik te maken van de GPA hoeven aangiften niet meer per stuk bij de Douane te worden ingediend, maar kunnen deze worden gebundeld in één maandoverzicht. Over de goederen in het douane-entrepot zijn nog geen invoerrechten betaald. Voor uw aangifteproces is het daarom van cruciaal belang dat de GPA correcte en complete informatie bevat en dat deze tijdig wordt aangeleverd bij de Douane. 

 

De USP's van Stratech

 • Maandaangifte zonder fouten

  Efficiënte en foutloze verwerking van uw Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA)

 • Alles-in-één softwareoplossing

  Al uw douaneprocessen geborgen in één softwareoplossing voor het import-/exportproces

 • Correcte GPA maandaangifte

  Controle op uw maandaangifte (GPA) en gegevens onderhouden op één centrale locatie

SOFTWARE VOOR MAANDAANGIFTE
De USP's van Stratech

De maandaangifte (GPA) verwerken met software

Dankzij de software van Stratech kunnen bedrijven die gebruik maken van de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) dit proces efficiënt automatiseren. Alle benodigde informatie voor uw maandaangifte wordt door onze software gecontroleerd en in één overzicht geplaatst. Dit alles gebeurt volledig automatisch. Aangiften die onjuiste gegevens bevatten zult u eerst moeten corrigeren alvorens de maandaangifte kan worden voltooid. Zo voorkomt u proactief fouten. Hierdoor bent u altijd compliant met de wet- & regelgeving die hoort bij deze douaneregeling. Zo maken wij uw werk makkelijker.

 

De voordelen op een rij

 • Zekerheid over een correcte GPA

 • Kennis en informatie geborgen in software

 • Grip en controle over uw maandaangifte

 • 100% compliant met wet- & regelgeving

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Maandaangifte (GPA) wordt straks AGS4

De Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) wordt uitgefaseerd. Aangiften die nu via de GPA lopen, zullen straks met het douanesysteem AGS worden afgehandeld. Deze vervanging is noodzakelijk omdat het systeem waarop de GPA is gebouwd sterk verouderd is. Bovendien zijn met de komst van het Douanewetboek van de Unie (DWU) strengere eisen gesteld aan het aangifteproces. GPA-vergunninghouders dienen vóór donderdag 1 juli 2021 volledig gebruik te maken van AGS. In dit artikel van Stratech leest u meer over deze douanewijziging. Uiteraard is onze software tijdig klaar voor deze ontwikkeling. 

 

Shipment Processing Software

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie

Ontwikkelingen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Mike DuivenbodeAccount Manager