icon
Logo

Een aangifte ten invoer is vereist bij import

Wilt u producten uit derde landen op de Europese markt brengen, dan zult u hiervoor bij de Douane een invoeraangifte moeten indienen. Deze aangifte gaat elektronisch via het aangiftesysteem AGS. De Douane controleert vervolgens of uw goederen Nederland mogen worden binnengebracht, oordeelt of u belastingen bij invoer moet betalen, en berekent - als u moet betalen - hoeveel dat is. Hiermee brengt u de goederen in het vrije verkeer van de Europese Unie (EU). De hoogte van de invoerrechten verschillen per product en per land vanwaar uit u importeert. Soms kunt u gebruik maken van afgeschafte of gereduceerde invoertarieven, die door de EU en het betreffende land zijn afgesproken in handelsverdragen. 

Software voor invoeraangiften

Ontdek de mogelijkheden van onze innovatieve softwareoplossing voor het efficiënt en foutloos verwerken van al uw invoeraangiften. Met Stratech-SPS houdt u vanuit één systeem grip en controle over al uw importzendingen. Hierdoor wordt uw dagelijkse werk makkelijker!

Lees hier verder

Import (invoeraangiften) zelf doen of uitbesteden?

Veel bedrijven maken hun eigen uitvoeraangiften op, terwijl invoeraangiften vaker bij (douane)expediteurs worden neergelegd. Dit komt omdat uitvoeraangiften meestal een repeterend karakter hebben. Bij invoer is borgstelling vereist. Door deze zekerheid kan de Douane de verschuldigde invoerrechten altijd innen. Doordat invoer verbonden is aan fiscale belangen, worden deze aangiften veelal als complexer ervaren en dus vaker uitbesteedt. In principe kan elk bedrijf die goederen importeert zelf een aangifte opstellen. Voor het indienen van invoeraangiften is enige douanekennis vereist. Daarnaast dient u als bedrijf te beschikken over een invoervergunning en douanesoftware. Het opstellen en verzenden van invoeraangiften naar AGS kan eenvoudig met de gebruiksvriendelijke software van Stratech.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Invoeraangiften snel en foutloos opmaken

  • Aantoonbare besparing in tijd en geld

  • Waardevolle proceskennis centraal geborgen

  • Attijd compliant met wet- & regelgeving

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Gebruiksvriendelijke software voor uw import

Invoeraangiften zelf opmaken is niet moeilijk. De wizard in onze softwareoplossing begeleidt u namelijk als een digitale assistent declarant stapsgewijs bij het correct opstellen van de aangifte en de verdere afhandeling. Na ontvangst van het retourbericht van de Douane op uw invoeraangifte, heeft u direct inzicht in de berekende invoerrechten. Naast het creëren van een foutloze aangifte is het belangrijk dat u controle houdt over uw complete aangifteproces. De douanesoftware van Stratech helpt u daarbij. Door middel van notificaties wordt u vroegtijdig en proactief gewezen op potentiële incidenten binnen uw logistieke proces. Tevens ontvangt u aan het einde van de maand automatisch een overzicht van alle verwerkte invoeraangiften binnen de softwareoplossing. Hierdoor heeft altijd overzicht en controle uw aangifteproces en komt u niet voor verrassingen te staan.

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager