icon
Logo

Invoeraangifte doen bij de Douane

Het doen van invoeraangifte is verplicht wanneer je goederen de Europese markt opbrengt. De Douane controleert vervolgens of de goederen Nederland in mogen en of er invoerbelasting moet worden betaald.

 

De hoogte van deze zogenoemde invoerrechten verschillen per product en land. Soms is het mogelijk om gebruik te maken van afgeschafte of gereduceerde invoertarieven. Deze zijn dan door de Europese Unie en het betreffende land afgesproken in handelsverdragen.

hero

Software voor jouw invoeraangiften

Efficiënt en foutloos invoeraangiften verwerken? Onze gebruiksvriendelijke software helpt je bij het opstellen van de aangifte én de verdere afhandeling.

Selecteer de werkwijze die aansluit op jouw huidige situatie en ontdek de voordelen van onze slimme importsoftware.

Zelf invoeraangiften opstellen en verzenden

Invoeraangiften zelf doen of uitbesteden? Met onze gebruiksvriendelijke douanesoftware is het opstellen en verzenden naar het aangiftesysteem AGS (straks DMS) eenvoudig. Na ontvangst van het retourbericht van de Douane heb je direct inzicht in de berekende invoerrechten.

 

Uitbesteden is dus niet nodig. Zo kan elk bedrijf dat goederen importeert, zelf de aangifte regelen. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je een invoervergunning en enige douanekennis hebt. Geen probleem: daar helpen we je ook bij als je dat wil. 

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Snel en foutloos invoeraangiften opmaken

  • Waardevolle proceskennis op één plek

  • Bespaar tijd en geld op jouw invoeraangiften

  • Voldoet altijd aan wet- en regelgeving

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

100 % controle over jouw invoeraangiften

Ook handig: de notificaties wijzen je vroegtijdig op mogelijke incidenten binnen je logistieke proces. Daarnaast ontvang je aan het einde van de maand automatisch een overzicht van alle verwerkte invoeraangiften.Zo houd je met één systeem altijd het overzicht en controle over jouw aangifteproces én kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Meer weten? Download hier meer informatie over onze software waarmee je zelf invoeraangiften kan indienen bij de Douane.

Meer over Stratech Shipment
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je graag een gratis demo inplannen? Wij helpen je graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Tessie BerendsAccount Manager