icon
Logo

Efficiënt Geautomatiseerde Periode Aangifte doen

Goederen onder schorsing van douanerechten worden opgeslagen in een douane-entrepot. Bedrijven met een douane-entrepot doen meestal maandelijks achteraf hun aangifte via de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA). Door gebruik te maken van de GPA hoef je aangiften niet meer per stuk bij de Douane in te dienen, maar worden ze gebundeld in één maandoverzicht. Omdat er nog geen invoerrechten zijn betaald over de goederen in het douane-depot, is het van belang dat de GPA correcte en complete informatie bevat. Onze slimme software zorgt ervoor dat jij je aangiften foutloos én gemakkelijk afhandelt.

Software voor (GPA) maandaangiften

Met Stratech software verwerk je snel, efficiënt en foutloos jouw maandaangiften. Maak je gebruik van Geautomatiseerde Periode Aangifte (GPA)? Dan automatiseren wij op een efficiënte wijze dit proces. De software controleert alle benodigde informatie en plaatst dit in één centraal overzicht. Het is dus van belang dat jouw vorige aangiften de juiste informatie bevatten voordat je de maandaangifte voltooit. Zo voldoe je altijd aan de wet- en regelgeving die hoort bij de douaneregeling.

Meer over Stratech SPS

De voordelen op een rij

  • Zekerheid over een correcte GPA

  • Alles kennis en informatie op één plek

  • Grip en controle over jouw maandaangifte

  • Altijd volgens huidige wet- & regelgeving

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Zorgeloos overstappen van GPA naar DMS

Alle aangiften die nu via de GPA worden verwerkt, lopen in de toekomst via het nieuwe Douane Management Systeem (DMS). Het huidige GPA-systeem is namelijk verouderd. Met de komst van het Douanewetboek van de Unie (DWU) worden er strengere eisen gesteld aan het aangifteproces. Daarom moeten GPA-vergunninghouders vóór 1 januari 2023 volledig gebruik maken van het nieuwe DMS. Onze software wordt continu doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de overstap voor jou eenvoudig is. Wil je weten wat er gaat veranderen? Lees dan ons artikel Van GPA en SPA naar DMS | Wat gaat er veranderen?.

hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je graag een gratis demo inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen je graag verder.

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager