icon
Logo

Stratech versimpelt logistieke uitdaging voor Watson-Marlow Bredel

Watson-Marlow Bredel levert wereldwijd slangenpompen en gelijksoortige technologie voor vloeistoftransport van hoge kwaliteit. Voor het verwerken van alle (export)zendingen maakt Watson-Marlow Bredel al sinds 2007 gebruik van onze innovatieve softwareoplossing. Hiermee hebben we het exportproces van de Deldense partij eenvoudig én efficiënt gemaakt.

Pompen van hoogwaardige kwaliteit

Erik ten Buuren is teamleider van de logistieke afdeling van Watson-Marlow Bredel. Samen met zijn team zorgt hij er dagelijks voor dat de hoogwaardige pompen en benodigde reserveonderdelen snel op de plaats van bestemming aankomen. “Het zijn unieke pompen die werken als een slokdarm”, vertelt Erik. “Onze pompen verpompen iedere substantie die dikker dan water is, zelfs bijna droge stof. En daarom zeggen wij altijd: als geen enkele pomp het kan, dan koop je een Bredel-pomp.”

Logistiek distributieproces naar 52 landen

Watson-Marlow Bredel regelt de productie en het hele logistieke proces zelf. "We produceren jaarlijks een paar duizend pompen. Van kleine tot grote pompen van 2.500 kilogram per stuk. We hebben vijftien verschillende types in ontelbare klantspecifieke uitvoeringen. De pompen transporteren we vervolgens via de weg, lucht of zee naar één van onze verkooppunten. We hebben momenteel in 52 landen een distributiepunt, waarvan een aantal buiten Europa. De verkooppunten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het is dus echt een privilege als je Bredel-pompen mag verkopen", vertelt Erik.

Efficiënt werken door Stratech

Om het complexe logistieke proces in goede banen te leiden, gebruikt Watson-Marlow Bredel de software van Stratech. Erik: "De data voor de zending downloaden we uit ons ERP-systeem Microsoft Dynamics AX. In het verleden nam dit veel tijd in beslag. Soms was je zelfs een halve dag kwijt aan één zending. We willen geen onnodige dubbele werkzaamheden uitvoeren die tijdrovend zijn. Gelukkig had Stratech hiervoor de oplossing en gaat ons werk tegenwoordig veel sneller. Als de nodige informatie eenmaal in Stratech staat, dan is de zending al voor 80 procent afgehandeld."

Alles vanuit één systeem

Watson-Marlow Bredel gebruikt Stratech voor het opmaken van alle documenten en aangiften. En ook voor de digitale communicatie naar alle partijen en instanties in de logistieke keten. Denk aan de Douane, Kamer van Koophandel, Portbase en vervoerders. "Ik vind het Stratech-pakket heel duidelijk en makkelijk om mee te werken”, vertelt Erik. “In de documenten kan ik vrij veel nog zelf aanpassen of toevoegen. Daarnaast helpt het ons ook qua boekhouding. We regelen alles vanuit één systeem en daardoor vind ik snel en eenvoudig alles terug. Dit maakt ons als AEO-gecertificeerd bedrijf weer een stuk betrouwbaarder voor de Douane."

Goede vertrouwensband

Erik: “In de loop der jaren is er echt een goede vertrouwensband ontstaan. Hoe Stratech omgaat met haar klanten is uniek. De mensen van Stratech denken goed met je mee en geven ook proactief advies. Ze kennen onze processen, maar hebben daarnaast ook hun eigen visie en inbreng. Ze laten je bijvoorbeeld ook meekijken bij andere klanten zodat we daar weer van kunnen leren. Bij Watson-Marlow Bredel doen we elk jaar een paar optimalisatiedagen waarbij we een consultant van Stratech laten meekijken naar zaken die efficiënter kunnen.”

Win-winsituatie

Watson-Marlow Bredel wil haar positie als mondiaal marktleider in de toekomst behouden. Daarom kiest de Deldense partij er bewust voor om het logistieke zendingenproces zelf te regelen en niet uit te besteden. "Dit werkt voor ons zoveel makkelijker en sneller. Uitbesteden kost geld. Elk uitvoerdocument dat wij opmaken berekenen wij door aan onze klant. Hierdoor verdienen we elk jaar ons pakket bij Stratech ruimschoots terug. En daardoor hebben we dus een mooie win-winsituatie", aldus Erik.

Meer weten?

Wil je weten wat Stratech kan betekenen voor uw logistieke proces? Bram Groener vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech software?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#