icon
Logo

Watson-Marlow gesterkt door Stratech bij logistieke uitdaging

De producten van Watson-Marlow Bredel kenmerken zich door een superieure kwaliteit, lange levensduur en hoge prestaties. Geen wonder dat deze fabrikant uit Delden in Overijssel al sinds begin jaren '80 wordt gezien als mondiaal marktleider op het gebied van slangenpompen en aanverwante technologie voor vloeistoftransport.

Met inmiddels meer dan 125.000 verkochte pompen wereldwijd behoort dit bedrijf tot de absolute wereldtop. Voor het verwerken van alle (export)zendingen maakt Watson-Marlow Bredel al vele jaren gebruik van onze innovatieve totaaloplossing.

Als geen enkele pomp het kan, dan koop je een Bredel-pomp

Erik ten Buuren werkt al meer dan 26 jaar bij Watson-Marlow Bredel en is teamleader van de logistieke afdeling. Hij zorgt er samen met zijn team dagelijks voor dat de hoogwaardige pompen en benodigde spare parts snel en zonder beschadiging op de plaats van bestemming aankomen. Erik: "Het zijn unieke pompen die werken als een slokdarm. Ze kunnen iedere substantie zowel voorwaarts als terug verpompen. Je gebruikt onze pompen voor alles wat dikker is dan water. Zelfs bijna droge stof kan verpompt worden. Wij zeggen ook altijd: als geen enkele pomp het kan, dan koop je een Bredel-pomp".

Zowel de productie als het logistieke proces worden allemaal door Watson-Marlow Bredel zelf geregeld. "We produceren jaarlijks een paar duizend pompen. Dit zijn kleintjes, maar ook hele grote van 2.500 kilogram per stuk. Alle onderdelen worden machinaal gemaakt op eigen moderne verspaningsmachines; vervolgens worden ze hier in de werkplaats door onze mensen in elkaar gezet. We hebben vijftien verschillende types in ontelbare klant specifieke uitvoeringen. De pompen worden vervolgens via de weg, lucht of zee getransporteerd naar één van onze verkooppunten. We hebben momenteel in 52 landen een distributiepunt. Als verkooppunt moet je aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het is dus echt een privilege als je Bredel-pompen mag verkopen", zo vertelt Erik.

Stratech is een echt gemakkelijk systeem om mee te werken

Alles bij elkaar opgeteld verwerkt de logistieke afdeling van Watson-Marlow Bredel per jaar zo'n 3.000 zendingen bestaande uit pompen en de diverse (reserve)onderdelen. Hiervan worden jaarlijks ongeveer 1.000 zendingen geëxporteerd naar landen buiten Europa. Om dit complexe logistieke proces in goede banen te laten verlopen, gebruikt dit bedrijf al enige tijd de software van Stratech. Erik: "De data voor de zending halen we middels een download uit ons ERP-systeem Microsoft Dynamics AX. Ik wil geen dubbele dingen doen. Hooguit wil ik één keer iets invoeren. Vele jaren terug hadden we nog niet zo veel zendingen, maar met dat lage aantal was je dan wel heel druk. Soms was je zelfs een halve dag kwijt aan één zending. Tegenwoordig gaat dat allemaal veel sneller. Als ik de informatie eenmaal in Stratech heb staan, dan is de zending al voor 80% voor mij afgehandeld."

Stratech wordt door Watson-Marlow Bredel gebruikt voor het opmaken van alle documenten en aangiften alsmede voor de digitale communicatie naar alle partijen/instanties in de logistieke keten, zoals Douane, KvK, Portbase en Vervoerders. Maar wat maakt het systeem nu gebruiksvriendelijk? We vroegen het aan Erik. "Ik vind het Stratech-pakket heel duidelijk en makkelijk om mee te werken. Vrij veel dingen kan ik zelf nog aanpassen of toevoegen op de documenten. Uiteraard hebben wij in de loop der jaren ook veel ervaring opgedaan. Ik vind het heel prettig werken. Zonder de software van Stratech zou ik mijn dagelijkse werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Anderzijds helpt het ons ook qua boekhouding. Omdat we alles regelen vanuit één systeem kan ik heel snel en eenvoudig alles terugvinden. Hierdoor zijn we als AEO-gecertificeerd bedrijf weer een stukje betrouwbaarder voor de Douane", aldus Erik.

Ervaringen van Watson-Marlow Bredel met onze organisatie

Watson-Marlow Bredel maakt sinds 2007 gebruik van onze software, maar hoe ervaren Erik en zijn collega's de samenwerking met Stratech? "In de loop van de jaren is er echt een goede vertrouwensband ontstaan. Uniek is denk ik ook wel de omgang van Stratech met haar klanten. Er wordt goed met je meegedacht en je krijgt ook proactief advies. Ze kennen onze processen, maar hebben daarnaast ook hun eigen visie en inbreng. Ze laten je bijvoorbeeld ook meekijken bij andere klanten, daar leert iedereen van. Hier bij Watson-Marlow Bredel doen we elk jaar een paar optimalisatiedagen, waarbij we een consultant van Stratech laten meekijken naar zaken die handiger of efficiënter kunnen."

Om haar positie als mondiaal marktleider in de toekomst vast te kunnen houden kiest Watson-Marlow Bredel er bewust voor om het logistieke zendingenproces zelf te regelen en niet uit te besteden. "Dit werkt voor ons zoveel makkelijker en sneller. Uitbesteden kost geld. Elk uitvoerdocument dat wij opmaken berekenen wij door aan onze klant, waardoor wij elk jaar ons pakket bij Stratech ruimschoots terugverdienen", aldus Erik. 

Meer weten?

Wilt u weten wat Stratech kan betekenen voor uw logistieke proces? Bram Veldhoen vertelt u hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech-SPS?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#