icon
Logo

Snel én zorgvuldig exportproces voor Koppert Biological Systems door Stratech

Koppert Biological Systems is wereldwijd een marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Nicole Peereboom-Willems, Customer Service & Transport Manager, verwerkt met haar team alle (export)zendingen. Met behulp van Stratech-SPS is hun hele exportproces geoptimaliseerd.

Levende have exporteren

Koppert kweekt ruim 40 verschillende soorten insecten: mijten, hommels en micro-organismen voor de land- en tuinbouwsector. Nicole vertelt: “Het is levende have wat wij verzenden. Dit betekent dat naast snelheid ook de temperatuur, de bestemming en hoe men omgaat met de zending voor ons heel belangrijk is. De distributieketen coördineren we zelf en de uitvoering gebeurt grotendeels door derden. We hebben hele strakke deadlines en een fast-moving supply-chain waar géén fouten gemaakt kunnen worden.”

Van handmatig naar geautomatiseerd met Stratech-SPS

“Toen ik hier net kwam typten mensen nog handmatig de Latijnse namen van onze producten in”, vertelt Nicole. “Je begrijpt wel hoeveel er fout ging. Onze documenten moeten perfect zijn. Het mag niet zo zijn dat de expediteur of klant alsnog fouten ontdekt. In 2011 zijn we daarom begonnen met Stratech-SPS. Ik vond het pakket direct helemaal te gek. Het pakket zorgt er namelijk voor dat wij al onze (export)documenten echt 100 procent foutloos opmaken. En dat is in onze business cruciaal.”

Snel en zorgvuldig werken

Alle aanwezige gegevens worden uit Microsoft Dynamics AX ingeladen in Stratech-SPS. Hierdoor kan de exportafdeling met één druk op de knop, per zending een groot aantal documenten opmaken. Ook het aansturen van vervoerders en het digitaal aanvragen van certificaten bij de Kamer van Koophandel is eenvoudig. Nicole: “De checklist in Stratech-SPS is erg handig. We zien precies wat de status is van elke zending, wat er nog uitgevoerd moet worden en wat is voltooid. Zo blijft alles heel overzichtelijk, zelfs bij de groei die wij als bedrijf doormaken. De afgelopen vijf jaar is Koppert jaarlijks 10 tot 15 procent gegroeid qua omzet en volume. We zouden daarom nu nooit meer terug kunnen naar onze oude manier van werken.”

Sterk met de juiste partner

“Wat heel belangrijk is voor ons als bedrijf, is dat je werkt met de juiste partner”, vertelt Nicole. “Stratech is voor mij één van de toppers waar wij als Koppert mee samenwerken. Ook als ik kijk naar de bedrijven waarmee ik in het verleden heb gewerkt, doet Stratech het gewoon heel goed. De kennis die ze hebben en de inzet die ze tonen voor de klant is echt uniek. Constant wordt er gewerkt aan nieuwe innovaties voor hun product. Stratech is voor mij gewoon een heel prettig bedrijf om mee samen te werken.”

Meer weten?

Wil je weten wat Stratech kan betekenen voor jouw logistieke proces? Bram Groener vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech software?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#