icon
Logo

Flexibel werken voor Hyster-Yale met Stratech software

Hyster-Yale Nederland ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt heftrucks, onderdelen en service. Dagelijks versturen ze ruim 500 à 600 zendingen naar klanten binnen en buiten Europa. Om dit complexe logistieke proces optimaal te laten verlopen, maken zij al ruim 19 jaar gebruik van de software van Stratech. Jeroen Cheizoo, Supervisor op de Traffic afdeling, vertelt hoe hun exportproces eruitziet. 

Volledig geautomatiseerd zendingen afhandelen

Een snelle levering, het voldoen aan klantverwachtingen en een flexibele, efficiënte distributieketen is belangrijker dan ooit. Door de naadloze integratie van Stratech-SPS met het ERP-systeem van Hyster-Yale, worden orders die vóór 17:00 uur zijn geplaatst, diezelfde dag nog verwerkt én verzonden. Daardoor arriveren de goederen al rond 07:00 uur bij de klant. “Zodra een order klaar is, verstuurt het ERP-systeem automatisch een bericht naar Stratech-SPS”, vertelt Jeroen.

“De automatische zendingenverwerkingsmodule pikt hem op en creëert vervolgens alle bijbehorende labels en data van de vervoerder. Tot de dagafsluiting komt er geen mens meer aan te pas. Door de automatisering is het verwerken van zendingen een constante flow. Zodra het magazijn het pakket compleet meldt, duurt het ongeveer 30 seconden voordat er een label uit komt rollen.”

Efficiënt zendingen opmaken en verwerken

Ook handelt Hyster-Yale alle zendingen voor landen buiten de Europese Unie af met Stratech-SPS. Dit betreft het opmaken en verwerken van alle vervoersdocumenten, douaneaangiften en KVK exportdocumenten. Jeroen: "We werken hier met een downloadbestand vanuit ons ERP-systeem. In dit downloadbestand staat alle informatie voor het automatisch vullen van de benodigde documenten. Wanneer blijkt dat een veld op een document niet wordt gevuld, geeft Stratech-SPS aan dat verdere automatisering mogelijk is. Met een goede inrichting is het verwerken van een zending simpel en gemakkelijk. Met een paar drukken op de knop heb je bijvoorbeeld al een douaneaangifte gedaan.”

Status van douaneaangiften in één oogopslag inzichtelijk

Voor een goed inzicht, overzicht en controle op dit complexe logistieke proces maakt Hyster-Yale gebruik van het Control Center in Stratech-SPS. "Het Control Center is een heel goed middel om via filters datgene weer te geven wat je ook echt wil zien. Zo zien we in één oogopslag de status van de douaneaangiften. In de oude situatie werd het met 40 á 50 zendingen per dag met een douaneaangifte al heel snel onoverzichtelijk. Met het Control Center is dat echt 100 procent verbeterd", aldus Jeroen.

Flexibiliteit als grootste kracht van het softwarepakket

Flexibiliteit is voor de distributieketen van een organisatie ontzettend belangrijk. Het aanpassen van een logistiek proces moet op korte termijn kunnen worden gerealiseerd. En bedrijven moeten snel inspelen op alle veranderingen. De totaaloplossing van Stratech biedt Hyster-Yale deze mogelijkheid. Jeroen: "Een heel groot voordeel van Stratech-SPS is de flexibiliteit. Is het niet het bouwen van een echte module in de software, dan is het wel een alternatieve oplossing of workaround die je zelf of in samenspraak met een consultant maakt. Dat is wel echt heel bijzonder in de softwarewereld. Als ik zelf een document wil maken, dan heb ik dit gewoon binnen een halve dag geregeld. De flexibiliteit is echt de grootste kracht van het pakket. In mijn ogen is alles mogelijk en hebben wij het perfecte pakket in handen."

Meer weten?

Wil je weten wat Stratech kan betekenen voor jouw logistieke proces? Bram Groener vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech software?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#