icon
Logo

Smit & zoon: een professionele service en volwassen oplossing

Het in 1821 opgerichte familiebedrijf Smit & zoon ontwikkelt en produceert chemische hulpstoffen voor de leerindustrie. Het bedrijf verkoopt deze producten aan leerlooierijen overal ter wereld. Zij gebruiken deze producten voor het maken van leer voor bekende merken van tassen, schoenen, kleding, autobekleding en meubels. Het hoofdkantoor van Smit & zoon staat in Weesp en werken er anno 2021 meer dan 350 mensen bij het bedrijf.

Smit & zoon constateerde dat hun huidige ERP-systeem niet meer voldeed aan de hedendaagse wensen van de organisatie. Voor advies en ondersteuning bij het implementeren van het nieuwe ERP-systeem Microsoft Dynamics AX werd het onafhankelijk IT-adviesbureau Mitopics ingeschakeld.

Onze voorkeur lag al vrij snel bij Stratech-SPS

Smit & zoon heeft regelmatig te maken met exportzendingen op basis van een Letter of Credit. Deze functionaliteit onderbrengen in het ERP-systeem zou hebben geleid tot substantieel maatwerk binnen het ERP-systeem, met alle gevolgen van dien voor onderhoud en upgrades. Mede op advies van één van de ERP-leveranciers, is contact opgenomen met leveranciers van oplossingen voor documentaire betalingen en die alle bijbehorende exportdocumenten klantspecifiek konden opmaken en afhandelen, waaronder Stratech. Smit & zoon: "We hadden onze eisen geformuleerd en zijn vervolgens in gesprek gegaan met een aantal softwareleveranciers. Op basis van het eerste gesprek, de kwaliteit van de offerte, de professionaliteit van de leverancier en de kwaliteit van de softwareoplossing lag onze voorkeur al snel bij Stratech-SPS".

Stratech heeft onze verwachtingen waargemaakt

Nadat de keuze voor Stratech-SPS was gemaakt is onder begeleiding van ervaren consultants de softwareoplossing geïmplementeerd bij Smit & zoon. "Smit & zoon heeft de samenwerking met Stratech als zeer positief ervaren. Je zou willen dat meer IT-leveranciers op een zelfde manier zouden acteren. De hele koppeling met Microsoft Dynamics AX was aan de zijde van Stratech relatief eenvoudig te realiseren. Ook hadden we voldoende tijd om te testen. De vooraf geschetste verwachtingen hebben ze ook waargemaakt. Het is een volwassen softwarepakket dat goed is doorontwikkeld", aldus Smit & zoon.

Professionaliteit en verstand van zaken

Een goede aansturing van het project is belangrijk voor het beheersbaar houden van de kosten en tijdig realiseren van de planning. Smit & zoon: "Bij Smit & zoon moesten heel veel documenten digitaal kunnen worden opgemaakt. Na het volgen van een training kon de hoofdgebruiker dit eenvoudig zelf realiseren binnen de termijn, zoals beschreven in de planning van Stratech. De consultants die vanuit Stratech actief waren voor Smit & zoon zijn kundige mensen gebleken met verstand van zaken. Ze kennen de achter-liggende bedrijfsprocessen en weten hoe ze deze moeten vertalen naar de softwareoplossing. Stratech is in staat gebleken om op voorhand een calculatie te maken van de kosten en de oplossing in de praktijk ook te realiseren conform die calculatie. Zowel qua oplossing, budget en planning is Stratech de gemaakte afspraken nagekomen."

Meer weten?

Wilt u weten wat Stratech kan betekenen voor uw logistieke proces? Bram Groener vertelt u hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech-SPS?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#