icon
Logo

Smit & Zoon: “Stratech biedt professionele service en volwassen softwarepakket”

Smit & Zoon ontwikkelt en produceert chemische hulpstoffen voor de leerindustrie. Deze producten verkopen ze aan leerlooierijen over de hele wereld. Het vorige ERP-systeem van Smit & Zoon voldeed niet meer aan de wensen van de organisatie en daarvoor schakelden ze onafhankelijk IT-adviesbureau Mitotopics in. Op basis hiervan hebben ze gekozen voor onze softwareoplossing Stratech-SPS.

Voorkeur voor Stratech-SPS

Smit & zoon heeft regelmatig te maken met exportzendingen op basis van een Letter of CreditHet implementeren van deze functionaliteit binnen het ERP-systeem zou veel maatwerk en lastige gevolgen met zich meebrengen. Daarom is Smit & Zoon op advies van één van de ERP-leveranciers op zoek gegaan naar een oplossing die alle bijbehorende exportdocumenten klantspecifiek kan opmaken en afhandelen. "We hadden onze eisen geformuleerd en zijn vervolgens in gesprek gegaan met een aantal softwareleveranciers. Op basis van het eerste gesprek, de kwaliteit van de offerte, de professionaliteit van de leverancier en de kwaliteit van de softwareoplossing lag onze voorkeur eigenlijk meteen al bij Stratech".

Verwachtingen waargemaakt

Na de keuze voor Stratech is onder begeleiding van ervaren consultants de softwareoplossing geïmplementeerd bij Smit & Zoon. "Wij hebben de samenwerking met Stratech heel positief ervaren. Je zou willen dat meer IT-leveranciers op dezelfde manier handelen. De hele koppeling met Microsoft Dynamics AX was door Stratech relatief eenvoudig te realiseren. Ook hadden we voldoende tijd om te testen. De vooraf geschetste verwachtingen hebben ze ook waargemaakt. Het is een volwassen softwarepakket dat goed is doorontwikkeld", aldus Smit & Zoon.

Verstand van zaken

Een goede aansturing van het project is belangrijk om de kosten en planning te waarborgen. Smit & Zoon: "Wij moesten veel documenten digitaal kunnen opmaken. Na het volgen van een training kon de hoofdgebruiker dit eenvoudig zelf realiseren binnen de termijn die Stratech had beschreven in de planning. De consultants vanuit Stratech zijn kundig en hebben verstand van zaken. Ze kennen de achterliggende bedrijfsprocessen en weten hoe ze deze moeten vertalen naar de softwareoplossing. Ook is Stratech in staat om op voorhand een calculatie te maken van de kosten, en alles in de praktijk ook te realiseren conform die calculatie. Zowel qua oplossing, budget en planning kwam Stratech de gemaakte afspraken na."

Meer weten?

Wil je weten wat Stratech kan betekenen voor jouw logistieke proces? Rogier Roerade vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Meer weten over Stratech software?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#