icon
Logo

  Voor het online aanvragen van KVK exportdocumenten, het indienen van Douane uitvoeraangiften en het versturen van de Melding Export Documentatie naar Portbase met Stratech Shipment heeft u bundels met credits nodig. Hoe groter de bundel die u kiest, des te lager wordt de prijs per aangifte en per melding. Is uw bundel bijna op, dan kunt u eenvoudig via Stratech Shipment een nieuwe bundel bestellen. Bundels zijn één jaar geldig.

  In dit pakket zit standaard een bundel met credits voor 100 KVK-aanvragen, 250 uitvoeraangiften en een bundel voor 250 meldingen naar Portbase (MED). Wilt u een kostenoverzicht op andere aantallen (bijv. op basis van 100, 500 of 1.000) ontvangen? Dat kan! Vul dit formulier in. U ontvangt binnen een werkdag van ons een passend voorstel.

  Dit kalenderjaar betaalt u het abonnement voor Stratech Shipment voor KVK, Douane en Portbase (MED) naar rato van het aantal resterende maanden. Met van ingang volgend kalenderjaar betaalt u hiervoor de reguliere abonnementskosten (excl. indexering).

  U wilt Stratech Shipment gaan gebruiken voor uw uitvoeraangiften en wilt goed voorbereid van start gaan? Dan is deze training van een halve dag uitermate geschikt. In het eerste deel krijgt u alle ins en outs aangedragen op gebied van Douane en de actuele wet- & regelgeving. Daarna leert u aan de hand van praktijkgerichte casussen te werken met onze software.  

  Na afloop van de training bent u klaar om uitvoeraangiften te verwerken met Stratech Shipment en is uw douanekennis weer helemaal up-to-date. Onderdeel van dit pakket is dat één persoon de training ‘digitale aangiften voor export’ gaat volgen. Wilt u extra personen de training laten deelnemen, dan betaalt u hiervoor per persoon eenmalig € 262,00 extra. Deze training wordt normaal gesproken op locatie bij Stratech te Enschede gegeven. Om uw gezondheid te waarborgen verzorgen wij deze training op dit moment online.

  Door Stratech Shipment te koppelen aan uw ERP- of WMS-systeem kunt u gegevens uit deze systemen hergebruiken voor het automatisch vullen van de uitvoeraangiften. Hiermee voorkomt u fouten en versnelt u het proces. Onze koppeling is gebaseerd op de nieuwste technologie: REST API op basis van JSON of XML. Voor het realiseren van de koppeling door uw eigen IT-partij is uitgebreide documentatie beschikbaar.

  Dit kalenderjaar betaalt u het abonnement voor de koppeling met uw bedrijfssysteem naar rato van het aantal resterende maanden. Met ingang van volgend kalenderjaar betaalt u hiervoor de reguliere abonnementskosten (excl. indexering). Wilt u een koppeling met uw bedrijfssysteem (ERP / WMS)? Neem dan contact met ons op. 

Vervolgstappen ter voorbereiding op gebruik van Stratech Shipment
Hieronder staat aanvullende informatie die relevant is wanneer u Stratech Shipment voor KVK, Douane en Portbase (MED) gaat gebruiken.

Aansluitkosten Portbase (MED)
Voor de functionaliteit Portbase Melding Export Documentatie (MED) dient u rekening te houden met eenmalige aansluitkosten van € 249,50 (excl. btw). Dit bedrag wordt door Portbase bij u in rekening gebracht.  

QuoVadis softcertificaat
Voor het online versturen van KVK exportdocumenten heeft u een digitale handtekening nodig. Dit zogenaamde softcertificaat kunt u bestellen bij QuoVadis. Hiervan heeft u er minimaal één nodig. Voor certificaten met een geldigheidsduur van één jaar betaalt u € 125,00 per stuk. Driejarige certificaten kosten € 225,00 per stuk. Dit bedrag wordt door Quovadis bij u in rekening gebracht.

Legeskosten KVK
De legeskosten - die u zelf betaalt aan de KVK - zijn bij de digitale afgifte van exportdocumenten een stuk lager dan per post. U bespaart per CVO/EUR-certificaat € 5,50 en per legalisatie € 2,00 als u overstapt naar digitaal.

De stappen na uw bestelling
Na het plaatsen van uw bestelling krijgt u van Stratech direct een overzichtelijk stappenplan. Aan de hand van deze acties kunt u de software Stratech Shipment snel en gemakkelijk in gebruik nemen. Zo wordt u aan de hand van dit stappenplan ondersteund bij het:

 1. Bestellen van uw QuoVadis softcertificaat
 2. Aanmelden en volgen van de training bij Stratech
 3. Gebruiksklaar maken van Stratech Shipment
     a. Activeren van de software
     b. Controleren van gegevens en toevoegen van uw EORI-nummer
     c. Aanmaken van gebruikers / extra BV’s
     d. Koppelen van uw QuoVadis softcertificaat
     e. Informatie over de werking van Stratech Shipment
 4. Omzetten van uw bestaande douane-aansluiting
 5. Regelen of omzetten van uw aansluiting bij Portbase 

Mail mij deze informatie

Vul hier uw e-mailadres in. Wij sturen u vervolgens direct dit kostenoverzicht en aanvullende informatie over Stratech Shipment toe.

Stratech Shipment voor KVK, Douane en Portbase

De onderstaande kosten zijn gebaseerd op 100 KVK-aanvragen en 250 uitvoeraangiften, inclusief de Melding Export Documentatie (MED) naar Portbase. Wilt u een kostenoverzicht voor uw exportaantallen ontvangen? Dat kan!  Vul dit formulier in. U ontvangt binnen een werkdag van ons een passend voorstel.

Jaarlijkse kosten
 • Bundels met credits

  Wilt u binnen een werkdag een voorstel op basis van uw exacte exportaantallen ontvangen? Dat kan! Vul dit formulier in

  • 250 uitvoeraangiften, inclusief Portbase (MED) | € 13,21 per aangifte

   €3.302,00
  • 100 KVK-aanvragen | € 1,60 per aanvraag

   €160,00
 • Abonnement: Stratech Shipment voor KVK, Douane en Portbase

  €483,00

  Inclusief: onbeperkt aantal gebruikers en BV’s in de software aanmaken, servicedesk ondersteuning en toegang tot ons klantenportaal.

€0,00
Totale kosten per jaar
€3945,00
Eenmalige kosten
 • Praktijktraining: digitale aangiften voor export | 0,5 dag

  €262,00

  Prijs is o.b.v. 1 deelnemer. U kunt meerdere deelnemers opgeven. 

U bespaart