icon
Logo

  Algemeen
  Voor het indienen van douaneaangiften en het aanmelden van containers via Portbase bij de Nederlandse havens met Stratech Shipment heeft u een bundel met credits nodig. Hoe groter de bundel die u kiest, des te lager wordt de prijs per aangifte en per melding. Is uw bundel bijna op, dan kunt u eenvoudig via onze software een nieuwe bundel bestellen. Bundels zijn één jaar geldig.

  Douane
  Of u nou een douaneaangifte of Portbase-melding indient, alles wordt afgeschreven van dezelfde bundel met credits. In dit pakket zit standaard een bundel met 1.000 credits. Hiermee kunt u maximaal 250 douaneaangiften of 1.000 Portbase-meldingen doen. Het indienen van een douaneaangifte kost 4 credits. Een melding naar Portbase versturen kost 1 credit. 

  Een kostenoverzicht ontvangen op basis van bundels die passen bij uw aantallen (bijv. 50, 100, 250 of 750)? Dat kan! Vul dit formulier in. U ontvangt binnen een werkdag van ons een passend voorstel.

  Dit kalenderjaar betaalt u het abonnement voor Stratech Shipment voor Douane en Portbase (MED) naar rato van het aantal resterende maanden. Met ingang van volgend kalenderjaar betaalt u hiervoor de reguliere abonnementskosten (excl. indexering). Deze uitbreiding wordt toegevoegd aan uw huidige abonnement Stratech Shipment voor KVK.  

  Van AGS naar DMS
  In 2022 zal de Douane stapsgewijs het nieuwe Douane Management Systeem (DMS) invoeren ter vervanging van het bestaande aangiftesysteem AGS. Wij zullen te zijner tijd zonder meerkosten onze douanefunctionaliteit voor het doen van uitvoeraangiften in Stratech Shipment voor u omzetten van AGS naar DMS. Met onze software bent u dus DMS-proof!

  Door Stratech Shipment te koppelen aan uw ERP- of WMS-systeem kunt u gegevens uit deze systemen hergebruiken voor het automatisch vullen van de uitvoeraangiften. Hiermee voorkomt u fouten en versnelt u het proces. Onze koppeling is gebaseerd op de nieuwste technologie: REST API op basis van JSON of XML. Voor het realiseren van de koppeling door uw eigen IT-partij is uitgebreide documentatie beschikbaar. 

  Dit kalenderjaar betaalt u het abonnement voor de koppeling met uw bedrijfssysteem naar rato van het aantal resterende maanden. Met ingang van volgend kalenderjaar betaalt u hiervoor de reguliere abonnementskosten (excl. indexering). Wilt u een koppeling met uw bedrijfssysteem (ERP / WMS)? Neem dan contact met ons op. 

  U wilt Stratech Shipment gaan gebruiken voor uw uitvoeraangiften en wilt goed voorbereid van start gaan? Dan is deze training van een halve dag uitermate geschikt. In het eerste deel krijgt u alle ins en outs aangedragen op gebied van Douane en de actuele wet- & regelgeving. Daarna leert u aan de hand van praktijkgerichte casussen te werken met onze software.  

  Na afloop van de training bent u klaar om uitvoeraangiften te verwerken met Stratech Shipment en is uw douanekennis weer helemaal up-to-date. Onderdeel van dit pakket is dat één persoon de training ‘digitale aangiften voor export' gaat volgen. Wilt u extra personen de training laten deelnemen, dan betaalt u hiervoor per persoon eenmalig € 269,00 extra. Deze training wordt normaal gesproken op locatie bij Stratech te Enschede gegeven. Om uw gezondheid te waarborgen verzorgen wij deze training op dit moment online.

Vervolgstappen ter voorbereiding op gebruik van Stratech Shipment
Hieronder staat aanvullende informatie die relevant is wanneer u Stratech Shipment voor Douane en Portbase (MED) gaat gebruiken.

Aansluitkosten Portbase (MED)
Voor de functionaliteit Portbase Melding Export Documentatie (MED) dient u rekening te houden met eenmalige aansluitkosten van € 249,50 (excl. btw). Dit bedrag wordt door Portbase bij u in rekening gebracht.  

De stappen na uw bestelling
Na het plaatsen van uw bestelling krijgt u van Stratech direct een overzichtelijk stappenplan. Aan de hand van deze acties kunt u de software Stratech Shipment snel en gemakkelijk in gebruik nemen. Zo wordt u aan de hand van dit stappenplan ondersteund bij het:

 1. Aanmelden en volgen van de training bij Stratech
 2. Gebruiksklaar maken van Stratech Shipment
     a. Controleren van gegevens en toevoegen van uw EORI-nummer
     b. Aanmaken van gebruikers / extra BV’s
     c. Informatie over de werking van Stratech Shipment
 3. Omzetten van uw bestaande douane-aansluiting
 4. Regelen of omzetten van uw aansluiting bij Portbase

Mail mij deze informatie

Vul je e-mailadres in. Wij sturen je vervolgens direct dit kostenoverzicht en aanvullende informatie over Stratech Shipment toe.

Stratech Shipment voor Douane en Portbase

Dit kostenoverzicht is gebaseerd op maximaal 250 uitvoeraangiften of 1.000 berichten naar het systeem Portbase voor het aanmelden van uw exportcontainer bij de Nederlandse havens.

Jaarlijkse kosten
 • Bundel met credits

  Wilt u binnen een werkdag een voorstel op basis van uw exacte exportaantallen ontvangen? Dat kan! Vul dit formulier in. 

  • 250 uitvoeraangiften | € 10,84 per aangifte

   €2.711,00
 • Abonnement: Stratech Shipment voor Douane en Portbase (MED)

  €215,00

  Inclusief: onbeperkt aantal gebruikers en BV’s in de software aanmaken, servicedesk ondersteuning en toegang tot ons klantenportaal.

€0,00
Totale kosten per jaar
€2926,00
Eenmalige kosten
€0,00

Prijs is o.b.v. 1 deelnemer. U kunt meerdere deelnemers opgeven.

U bespaart