De softwareoplossing voor al uw zendingen, Stratech-SPS

KLM1

Het correct verwerken van uw import-, doorvoer- en exportzendingen is complex proces. Met Shipment Processing Software (oftewel Stratech-SPS) kunt u eenvoudig en
snel al uw zendingen digitaal opmaken en afhandelen vanuit één geintegreerde
softwareoplossing.

Eén softwareoplossing voor het complete zendingenproces

Stratech biedt u één geïntegreerde softwareoplossing voor het efficiënt opmaken van alle soorten (export)documenten die horen bij uw zending en de digitale communicatie met de verschillende instanties zoals de Douane, KvK, NVWA, Portbase.

Door gebruik te maken van onze krachtige totaaloplossing hoeft u gegevens nooit meer handmatig of dubbel in te voeren in verschillende applicaties. Hierdoor verbeteren de kwaliteit en efficiency van uw logistieke proces en kan één FTE ruim 250% meer zendingen afhandelen. Uw zending is hierbij ons uitgangspunt!

Rotonde SPS 2017 Okt

 

(Export)documenten en aangiften niet tikken, maar klikken!

Deze krachtige totaaloplossing hergebruikt de bestaande gegevens uit uw ERP, WMS en/of andere systemen om alle benodigde documenten voor uw zending automatisch en razendsnel op te maken. Het handmatig overtypen van gegevens is met Stratech-SPS dus voorgoed verleden tijd. Hierdoor zullen de productiviteit en kwaliteit van uw logistieke zendingenproces sterk verbeteren. 

Belangrijke kennis en informatie borgen in onze softwareoplossing

In onze softwareoplossing kunt u waardevolle kennis over goederen, landen en klanten vastleggen. Deze belangrijke informatie wordt voortdurend hergebruikt bij het opmaken en verwerken van alle benodigde (export)documenten. Hierdoor bespaart u veel tijd, geld en wordt de kans op fouten beperkt tot het minimum. Vanuit één geïntegreerde totaaloplossing bieden wij volledig ondersteuning voor:
 

 

Inzicht, overzicht & controle over uw zendingenproces

Uniek aan onze softwareoplossing Stratech-SPS is het Control Center. Met deze krachtige tool kunt u proactief incidenten voorkomen doordat u real-time in één scherm inzicht heeft in de status van alle zendingen en aangiften. Middels alerts ziet u direct in het Control Center welke zending of aangifte uw aandacht vereist. Alle noodzakelijke acties om het incident te voorkomen kunt u direct vanuit het Control Center uitvoeren met slechts enkele muisklikken.

'Compliant' met de gestelde wet- & regelgeving van de Douane 

U reageert dus proactief en tijdig op risico's binnen uw Supply Chain. Zo blijft u aantoonbaar 'in control' en kunt u te allen tijde voldoen aan de gestelde wet- & regelgeving van de Douane. Hierdoor heeft u inzicht, overzicht en controle over de potentiele (Douane) risico's binnen uw zendingenproces en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Uw logistiek proces wordt dus efficiënter en effectiever, omdat u incidenten en de eventuele gevolgschade voorkomt.

Met het Control Center in Stratech-SPS kunt u ...

 • Zendingen en aangiften monitoren en afhandelen vanuit één scherm op basis van prioriteiten en/of statusindelingen;
 • Aantoonbaar 'In Control' blijven over uw zendingenproces, waardoor u altijd 'Compliant' bent met de gestelde wet- & regelgeving van de Douane die bijv. horen bij uw AEO-vergunning;
 • Filters en alerts zelfstandig inrichten op basis van uw eigen bedrijfs-proces, waarmee u incidenten die zich ontwikkelen binnen uw Supply Chain vroegtijdig kunt signaleren en voorkomen;
 • Vastleggen welke bewijslast en/of informatie vereist is per zending op basis van de land-, goederencode en/of wensen van uw klant; 
 • Actuele managementinformatie genereren over de voortgang van uw exportzendingen, doorlooptijden en andere stuurgegevens;
 • Zendingen met dual-use goederen blokkeren op basis van land- en/of goederencode.
 

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen met betrekking tot Stratech-SPS. Staat uw vraag hier niet tussen? Neemt u dan gerust contact op met één van onze specialisten. 

Bij hoeveel zendingen/aangiften is Stratech-SPS interessant?

 • Stratech-SPS is interessant voor bedrijven die rond de 500 zendingen per jaar importeren of exporteren van/naar landen buiten de Europese Unie. Voor bedrijven met een lager volume bieden wij de oplossing Stratech Shipment

Hoe sluit Stratech-SPS aan op ons bedrijfsproces? 

 • Stratech levert software die op basis van best-practices is voorzien van een gestandaardiseerde inrichting. Daarnaast biedt onze oplossing de flexibiliteit om zich qua inrichting aan te passen aan uw specifieke bedrijfssituatie. 

Hoe ziet het prijsmodel voor Stratech-SPS eruit?

 • Voor het gebruik van Stratech-SPS betaalt u een vast bedrag per jaar. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op de functionaliteit die u gebruikt en het aantal (gelijktijdige) gebruikers. Daarnaast vraagt Stratech een eenmalige vergoeding voor de implementatie van de software. Voor Stratech-SPS hanteren we geen prijs per document of aangifte.

 Op welke locatie wordt Stratech-SPS geïnstalleerd?

 • U kunt de software Stratech-SPS online gebruiken of lokaal (on-premise) installeren binnen uw eigen IT-omgeving.

Met welke (hoofd)systemen kan Stratech-SPS koppelen?

 • Stratech-SPS kan koppelen met alle voorkomende ERP, WMS en/of TMS-systemen. Onze software kent een standaard XML-interface en SAP IDoc interface en kan daarnaast platte tekst formaat aan. Stratech-SPS kan ook met meerdere systemen worden gekoppeld. Zowel het downloaden alsmede het uploaden van gegevens behoort tot de mogelijkheden.

Wat zijn de technische en systeemeisen voor Stratech-SPS?

 • Afhankelijk van uw specifieke situatie (volume, aantal gebruikers, functionaliteit) kunnen de technische en systeemeisen verschillen. Voor een passend antwoord op deze vraag kunt u contact opnemen met Stratech.

Hoe snel kan Stratech-SPS worden geïmplementeerd?

 • Gemiddeld ligt de doorlooptijd voor het implementeren van Stratech-SPS tussen de één en drie maanden. De doorlooptijd is sterk afhankelijk van factoren zoals gebruikte functionaliteit, mate van standaardisatie, capaciteit, complexiteit en de beschikbare middelen bij Stratech en uw eigen organisatie.

Hoe zorgt Stratech ervoor dat mijn software up-to-date is?

 • Stratech zorgt ervoor dat de software tijdig wordt aangepast op basis van gewijzigde wet- en regelgeving. Daarnaast worden nieuwe functionaliteiten en optimalisaties doorgevoerd in de software op basis van marktontwikkelingen en gebruikerswensen.

 Wat doet Stratech naast het leveren van software?

 • Stratech levert niet alleen de innovatieve software, maar ook de benodigde kennis en adviezen. Hierdoor wordt u volledig ontzorgd. Al onze medewerkers hebben kennis van IT, logistiek alsmede wet- en regelgeving. Samengevat krijgt u persoonlijke aandacht, professionaliteit en een betrokken partner.
 

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met