Webinar AGS Invoer en AGS Uitvoer op dinsdag 24 november

Douaneauto Onderkant

AGS Uitvoer neemt vanaf het eerste kwartaal 2016 gefaseerd de functionaliteiten over van Douane Sagitta Uitvoer (DSU). De Douane organiseert op dindag 24 november 2015 om 15:00 uur een webinar over de veranderingen in AGS Invoer en AGS Uitvoer. 

AGS webinar op dinsdag 24 november 2015 van 15:00 tot 15:45 uur

De Douane wil graag in- en uitvoeraangevers en softwareleveranciers zo goed mogelijk informeren over de aankomende veranderingen, daarom wordt er op dinsdag 24 november 2015 een webinar georganiseerd. Deelnemers aan het seminar krijgen informatie over uitvoeraangiften doen via AGS. Het webinar duurt van 15:00 tot 15:45 uur. Deelname is gratis. Via de website van de Douane kunt u zich aanmelden. 

De mogelijkheid om vragen te stellen aan douanedeskundigen

Als u zich hebt aangemeld, kunt u de Douane vooraf of tijdens het webinar vragen stellen. Dit kunnen algemene- of bedrijfsspecifieke vragen zijn. Vragen van algemene aard, met een bredere strekking, worden in het vragendeel opgepakt door de presentatoren.

Overige vragen worden zoveel mogelijk tijdens het webinar via de chat beantwoord door een panel douanedeskundigen. Vragen waar de Douane tijdens het webinar niet aan toekomt, zullen de panelleden beantwoorden in de dagen na het webinar. In 45 minuten gaat de Douane in op de volgende onderwerpen:

  • veranderingen op het gebied van AGS Uitvoer en AGS Invoer;
  • ingebruikname van het nieuwe WDO Datamodel in maart 2016;
  • de verschillende rollen die aangevers hebben in de invoeraangifte;
  • wat betekent dit voor u?

Klik hier voor het officiële bericht van de Douane

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom AGS en UCC

Meld u nu gratis aan voor de AGS/UCC Update Service van Stratech. Wij informeren u dan actief per e-mail over alle belangrijke (douane)wijzigingen, nieuws en evenementen die betrekking hebben op de migratie van Sagitta Uitvoer naar AGS en de invoering van UCC (Union Customs Code).