Stratech zorgt voor efficiëntere afhandeling van COKZ-exportcertificaten

Zuivelproducten

Bedrijven die zuivelproducten exporteren naar landen buiten de Europese Unie moeten voor het aanvragen en de afgifte van export-certificaten gebruik maken van het systeem CLIENT Export van de NVWA. Het invoeren van de benodigde gegevens in CLIENT gebeurt vaak
handmatig, waardoor veelal kostbare tijd verloren
gaat en de kans op fouten toeneemt.

Om dit arbeidsintensieve en tijdrovende proces te verbeteren heeft Stratech Software Solutions een koppeling gerealiseerd tussen haar softwareoplossing Stratech-SPS en CLIENT Export in combinatie met het berichtenboek zuivel. Deze oplossing zorgt ervoor dat exporteurs van zuivelproducten hun COKZ-exportcertificaten voortaan efficiënter en foutloos kunnen afhandelen.

Certificaten aanvragen via CLIENT Export: niet tikken, maar klikken!

Stratech heeft deze nieuwe functionaliteit volledig geïntegreerd in haar krachtige totaaloplossing voor het logistieke zendingenproces. Dankzij deze koppeling kunnen bedrijven uit de zuivelsector het proces van aanvragen tot en met het afdrukken van COKZ-exportcertificaten voortaan regelen met slechts enkele muisklikken vanuit één scherm. 

Data uit het ERP/WMS-systeem wordt hergebruikt voor het automatisch en foutloos opmaken van alle (export)documenten die horen bij de zending, waaronder dus nu ook COKZ-exportcertificaten. Het handmatig en/of dubbel invoeren van gegevens wordt hierdoor overbodig. De consistentie van de gegevens op de verschillende documenten is hierdoor gewaarborgd. Dit alles leidt tot aantoonbare tijdsbesparing en foutreductie in het zendingenproces. 

Controle over alle zendingen en compliant met wet- & regelgeving

De exporteur kan vervolgens vanuit dezelfde softwareoplossing de digitale communicatie afhandelen met alle betrokken partijen/instanties in de logistieke keten. Denk hierbij aan de NVWA, Douane, KvK, banken, rederijen, havenautoriteiten, vervoerders. Op het dashboard, genaamd Control Center, worden in één overzicht alle zendingen en aangiften weergegeven op basis van prioriteit en/of bijbehorende statussen.

Op basis van deze informatie wordt de gebruiker door de software proactief geïnformeerd over mogelijke potentiële risico's binnen de Supply Chain. Bijvoorbeeld wanneer douaneaangiften niet binnen de gestelde termijn zijn aangezuiverd en/of de aanvraag van een COKZ-exportcertificaat is afgewezen. Hierdoor heeft de exporteur volledig inzicht en controle over alle zendingen, waardoor hij te allen tijde compliant blijft met de gestelde wet- & regelgeving.

De geïntegreerde softwareoplossing van Stratech in combinatie met CLIENT Export zuivel biedt exporteurs uit de zuivelsector de volgende voordelen:

  • Efficiëntere afhandeling van COKZ-exportcertificaten;
  • Automatische documentopmaak en verwerking;
  • Belangrijke kennis en informatie vastgelegd in de software;
  • Ketenintegratie met diverse logistieke partners;
  • Controle  en inzicht over alle zendingen en aangiften;
  • Aantoonbaar compliant met de gestelde wet- en regelgeving;
  • Tot 250% meer zendingen afhandelen per FTE.

Ketenintegratie essentieel voor verbeteren van het logistieke proces

Door deze nieuwe functionaliteit in Stratech-SPS wordt het voor exporteurs van zuivelproducten makkelijker om extra kostenreductie binnen hun Supply Chain te realiseren, klanttevredenheid te verbeteren, meer grip krijgen op hun zendingenproces 
en bovenal compliant te blijven met de gestelde wet- en regelgeving. 

Heeft u vragen over dit artikel en/of de mogelijkheden van onze software voor uw organisatie, neemt u dan gerust contact op met Stratech via (053) 480 40 80 of
door een e-mail te sturen naar info@stratech.nl.