Lancering Stratech-SHV 5.0: meer efficiency en gebruiksgemak!

Software Voor Schuldhulpverlening

Vandaag is de nieuwe versie van onze softwareoplossing voor schuldhulp-verleningbewindvoeringbudget- en inkomensbeheer, Stratech-SHV 5.0, gelanceerd. Met deze nieuwe versie kunt u nog efficiënter en effectiever werken met meer gebruiksgemak. Deze release bevat dan ook een groot aantal wijzigingen en nieuwe functionaliteiten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw organisatie, kunt u per e-mail contact opnemen met onze Account Manager, Frederik Brand of telefonisch via 053 - 480 40 80.

Planbord: overzicht en grip op werkzaamheden

Met het planbord kunt u eenvoudig en snel acties toewijzen aan een bepaalde consulent of afdeling. Dit kan eenvoudig op datum worden gepland. De planner houdt zo eveneens zicht op de werkvoorraad van de consulenten en kan hierin schuiven. De consulent heeft een grafisch overzicht welke acties hij/zij wanneer moet uitvoeren en kan vanuit het planbord de betreffende actie afhandelen. Daarnaast is het mogelijk om, vanaf de cliëntenkaart, groepsgewijs acties toe te voegen.

Portals: vergroot de zelfredzaamheid van de cliënt en bespaar tijd en geld

Met de Portals 2.0 kunt u de software nog efficiënter gebruiken. U kunt uw cliënten en andere instanties, zoals schuldeisers, toegang geven tot specifieke informatie uit het cliëntendossier. Vergroot hiermee de zelfredzaamheid van de cliënt en schuldeiser. Uiteraard bepaalt u zelf wie toegang krijgt en tot welke informatie. Daarnaast kan de communicatie met schuldeisers rondom de werkelijke schuld en het aanbod volledig digitaal plaats vinden, hetzelfde geldt voor communicatie naar cliënten over maandelijkse rekeningoverzichten. Dit bespaart u direct tijd en geld!

Registratie van schulden geoptimaliseerd

In Stratech-SHV 5.0 wordt een nieuwe werkwijze voor het registreren van schulden geïntroduceerd. De schulden kunnen eenvoudig worden geregistreerd op een logische plek, nu los van het aanvraagformulier. Het grote voordeel is dat dit het gebruiksgemak vergroot. Er zijn minder handelingen nodig voor de registratie. Vanuit de geregistreerde schulden kunt u ook direct een schuldregeling of bemiddeling opstarten. U hoeft hiervoor niet meer apart naar een ander tabblad.

Dossieropbouw van schuldeisers voor meer overzicht

U bouwt eenvoudig dossiers van schuldeisers op in Stratech-SHV 5.0. Zo heeft u een overzicht in de correspondentie met de schuldeisers, gespecificeerd naar schuldeiser. Uiteraard vindt u bij de cliënt de afzonderlijke dossieritems ook terug. Deze dossieritems zijn eveneens beschikbaar in de portal. Deze nieuwe werkwijze maakt de interface met een Document Management Systeem bovendien inzichtelijker, de correspondentie op schuldeiserniveau wordt hierin ook vastgelegd.

Interne rekeningnummers voor cliënten en relaties

U heeft met onze nieuwe release de mogelijkheid om gebruik te maken van interne rekeningnummers. Hier kunt u uw reserveringen op boeken. Ook dit bespaart u veel tijd en geld omdat u hiervoor nu geen rekeningnummers meer bij een bank hoeft te openen. Voor de organisaties die werken met een gemeenschappelijke rekening is het nu mogelijk om per cliënt rekeningen aan te maken en op die manier de financiele situatie van de cliënt netjes inzichtelijk te hebben.

Matching van betaalregels

Vanaf deze versie van Stratech-SHV is het mogelijk om het matchen door meerdere medewerkers uit te laten voeren. U heeft de mogelijkheid om niet-gematchte regels eenvoudig door te zetten naar een medewerker. Zo kunt u instellen dat een afdeling of begeleider/consulent de niet-gematchte regels van zijn/haar 'eigen' cliënten verwerkt. Met deze functionaliteit kunt u de verantwoordelijkheid van iedere medewerker/ budgetbeheerder ook bij die persoon neerleggen.

Historische VTLB-calculator gebruiken

Uiteraard is het mogelijk dat een inkomen van een cliënt wijzigt, bijvoorbeeld door een extra toeslag, nadat u de VTLB heeft berekend. Het is vanaf nu mogelijk om een herberekening uit te voeren met een oude VTLB-calculator. U hoeft hiervoor dus niet via internet of een speciale VTLB-calaculator de herberekening uit te voeren, wat vaak het overkloppen van bestaande gegevens betekende. Dit scheelt u veel handmatig rekenwerk of het overkloppen van gegevens! De uitkomsten van het nieuwe vrij te laten bedrag is ook beschikbaar voor andere onderdelen, zoals de schuldregeling.

Met Stratech-SHV over op IBAN

In de nieuwe versie van Stratech-SHV is een conversie naar IBAN-rekeningnummers mogelijk. Stratech biedt u, tegen een aantrekkelijk tarief, de mogelijkheid om dit onder begeleiding uit te voeren. In deze conversie is een check op het bestaan van een rekeningnummer ingebouwd. Na de conversie kunt u alleen nog met IBAN-rekeningnummers werken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Stratech-SHV, software voor schuldhulpverlening, (Wsnp) bewindvoering en budget- en inkomensbeheer? Neemt u dan contact met ons op of vraag direct een demo aan.