Internetsite en elektronische diensten NVWA niet beschikbaar op 9 en 10 maart

Nvwa

In het weekend van 9 en 10 maart zijn is de internetsite van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet beschikbaar door omvangrijke ICT-omzettingen door de NVWA. Ook andere elektronische diensten van de NVWA, zoals CLIENT (import/export), IVO-importvoorschriften online, ERS, zijn dan niet toegankelijk.

Import- en exportkeuringen of keuringen op het slachthuis, kunnen niet worden aangevraagd. En ook alle overige typen meldingen en aanvragen zijn dan niet mogelijk. Ondernemers die de NVWA direct ná het weekend - op maandag 11 of dinsdag 12 maart -, keuringen of andere diensten willen laten uitvoeren, moeten dat vóór het weekend aanvragen.

Alleen in uiterste noodgevallen kan de NVWA voor importeurs en exporteurs een noodprocedure in gang zetten. Ondernemers die daarvan gebruik willen maken moeten dat uiterlijk donderdag 7 maart melden bij de NVWA of de keuringsinstellingen Kwaliteitscontrolebureau (KCB), Bloembollenkeuringsdienst (BKD), Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) en Naktuinbouw.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit