Geslaagde AGS Themamiddag!

Douaneauto Onderkant

In het Spoorwegmuseum in Utrecht vond op woensdag 12 juni 2013 de AGS Themamiddag plaats, over de overgang van Sagitta Invoer naar AGS. De themamiddag werd georganiseerd door Stratech en Beurtvaartadres.

Als kennispartners van Logistiek Nederland boden Stratech en Beurtvaartadres hun relaties de gelegenheid vragen te stellen aan experts en de Douane over AGS.
Het was een inspirerende en veelzijdige bijeenkomst op een sfeervolle locatie.

Ruim 150 mensen namen deel aan de AGS Themamiddag, met name importeurs. In samenwerking met de Douane en Fenedex, de vereniging van en voor Nederlandse exporteurs, is voor de deelnemers uiteengezet welke consequenties de overgang van het 'oude' douanesysteem Sagitta Invoer naar het nieuwe AGS heeft.

Hoofdspreker Ton Lukkezen, implementatiemanager van het AGS-team bij de Douane, zette een heldere presentatie uiteen. De vragen die hij onder meer beantwoordde: waar kunnen importeurs mee in aanraking komen en met welke zaken dienen ze rekening te houden?

Navolgend lichtten Karst Lohman, Product Manager bij Stratech en Jeroen de Roode, business developer im- en export bij Beurtvaartadres, toe wat voor gevolgen de invoering van AGS heeft voor de aangiftesoftware. De gegeven presentaties kunt u via deze link bekijken:

Ook voor de migratie van Sagitta Uitvoer naar AGS-3, die de Douane voorziet voor de tweede helft van 2014, organiseren Beurtvaartadres en Stratech een aantal informatieve themamiddagen. Uiteraard informeren wij u hierover graag via ons AGS Nieuws!