Alle relaties van Stratech zijn klaar voor overgang naar AGS

Douaneauto bovenkant

De afgelopen jaren is achter de schermen bij Stratech en de Nederlandse Douane hard gewerkt aan de invoering van het nieuwe aangiftesysteem, genaamd AGS.

Tijdens de tweede fase van AGS wordt het huidige Sagitta Invoer (DSI) vervangen. Inmiddels zijn alle relaties van Stratech aangesloten op AGS Invoer.

De laatste stand van zaken aangaande de invoering van AGS fase 2

Op dit moment is nog niet vastgesteld wanneer kan worden begonnen met de verplichte overgang van DSI naar AGS voor alle aangevers. Als kennispartner voor onze relaties is een probleemloze overgang van DSI naar AGS voor Stratech topprioriteit. De afgelopen periode hebben onze specialisten hard gewerkt aan het realiseren van deze doelstelling, en met succes. 

Alle bedrijven die gebruik maken van Stratech-SPS in combinatie met Sagitta Invoer zijn op tijd voorbereid. Zij zijn inmiddels aangesloten op AGS en kunnen tegelijkertijd gebruik maken van de modules Sagitta Invoer en AGS Invoer. De volgende stap is de verplichte en volledige overgang op AGS Invoer. Hierover houdt Stratech haar relaties uiteraard goed op de hoogte.

Als kennispartner voor logistiek Nederland blijft Stratech u informeren

Tijdens fase 3 van AGS zal het huidige Sagitta Uitvoer (DSU) worden vervangen. Het moment van invoering van AGS fase 3 is nog niet vastgesteld, maar zal naar verwachting niet eerder afgerond zijn dan in het derde kwartaal van 2015. Als kennispartner voor exporterend Nederland blijft Stratech u uiteraard informeren over alle belangrijke ontwikkelingen betreffende dit thema. Dit doen wij door wederom een AGS Themasessie voor u te organiseren en belangrijk nieuws met u te delen.